Благоевград. Енергийните напитки оказват изключително тежък ефект върху човешкия организъм.

...
Благоевград. Енергийните напитки оказват изключително тежък ефект върху човешкия организъм.
Коментари Харесай

Д-р Теменужка Любенова, Общински съвет по наркотичните вещества-Благоевград: Енергийните напитки оказват изключително тежък ефект върху организъмa

Благоевград. Енергийните питиета оказват извънредно тежък резултат върху човешкия организъм. Това сподели за Радио „ Фокус “-Пирин доктор Теменужка Любенова, ръководител на Общинския съвет по наркотичните субстанции в Благоевград. Тя означи, че систематичната приложимост на енергийни питиета може да докара до нарастване на черния дроб.
„ Тези енергийни питиета оказват извънредно тежко въздействие на черния дроб, по тази причина там където има приложимост на енергийни питиета от деца, е значимо родителите да създадат съвещания с персоналните лекари и надлежно да проведат нужните проучвания, с цел да се види дали черният дроб е в положително положение. Много от страните, които са в Европейския съюз, по една или друга причина са желали възбрана на енергийните питиета изключително за деца “, уточни тя.
Д-р Любенова посочи, че да вземем за пример във Франция една от енергийните питиета е била неразрешена за приложимост след смъртен случай със състезател, който е консумирал 4 бутилки от neq по време на съревнование и е умрял. По думите й има и други данни от европейски страни, които биха желали да имат по-рестриктивен режим във връзка с енергийните питиета и изключително за използването им от деца, измежду които са Германия, Дания.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР