Благоевград е първият от общо 7 града в България, който видя

...
Благоевград е първият от общо 7 града в
България, който видя
Коментари Харесай

Рентабилност на транспорта и нисък разход на гориво чрез CNG

Благоевград е първият от общо 7 града в България, който видя модерните тежкотоварни транспортни средства на метан. Високотехнологичните возила на Scania бяха показани пред локални компании, доставчици на горива, фирми-потребители на транспортни услуги и общините в региона, като част от цялостна система за „ чисти “ доставки. Събитието с представяне, презентация и полемика и тест драйв сложи началото на мащабно роуд шоуто на шведския производител под мотото „ Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта! “

“Нашият метод към устойчивия транспорт излиза оттатък границите на тежкотоварното произвеждане и взима предвид цялата транспортна система, включвайки заинтригувани страни извън традиционната ни потребителска база. Скания разполага с най-широката гама от превозни средства с различно гориво на пазара, само че с цел да стимулираме промяната, се нуждаем от сътрудници, които предоставят на транспортната екосистема инфраструктура както за възобновяеми горива, по този начин и за електрификация ”, каза изпълнителният шеф на Скания България Петър Дончев.

По думите му днешната стопанска система на транспорта би трябвало да е устойчива за околната среда и надлежно икономически ефективна за бизнеса. Затова Скания влиза в стратегически партньорства с производители на горива, снабдители на инфраструктура и заинтригувани страни като управляващи, държавни управления и градове. “Заедно с клиентите и клиентите на нашите клиенти можем да подтикнем транспортния бизнес да предприеме стъпки за декарбонизиране на автопарка си и за увеличение на потреблението на алтернативи на дизела. В същото време достъпът до възобновими горива и електричество за транспортните средства трябва да бъде толкоз елементарен, колкото е конвенционалният дизел през днешния ден ”, подчерта Петър Дончев.

Без значение къде нашите клиенти оперират, без значение от вида шофиране и местните условия, има готово алтернативно решение, допълни търговецът за района на Благоевград Самуил Самуилов. “Знаем, че устойчивостта би трябвало да върви ръка за ръка с рентабилността и положителната вест е, че спомагателните разноски от предприетите софтуерни ограничения могат да бъдат обезщетени от други, които намаляват отпадъците и повишават ефективността ”, уточни Самуилов. Собствениците на транспортни средства могат да избират сред малко по-скъпия биогаз, който може да намали въглеродните излъчвания до 90%, или природен газ, с спестовност на CO2 до 15 на 100. И двете алтернативи понижават наполовина емисиите на азотен оксид и 40 процента по-ниски излъчвания на прахови частици, което е значимо за чистототата на въздуха, който дишаме, споделиха презентаторите.

Очаквано, голям интерес сред посетителите провокираха машините за тест драйв на CNG – Scania R410 A4x2NA - Cab type CR20N, Scania R410 A4x2NA - Cab type CR20H и Scania P280 B4x2NA - Cab type CP14L.

След Благоевград, роуд шоуто „ Устойчивост! Сега и Отвъд хоризонта! “ продължава към София (17.10), Велико Търново (23.10), Русе (24.10), Варна (30.10), Бургас (31.10) и Пловдив (5.11).

*Източник: Scania
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР