Благоевград. Два медицински пункта са разположени на терен в Кресненското

...
Благоевград. Два медицински пункта са разположени на терен в Кресненското
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев: Два медицински пункта са в Кресненското дефиле, за да гарантират сигурността на участващите в гасенето на пожара

Благоевград. Два медицински пункта са ситуирани на терен в Кресненското дефиле, с цел да подсигуряват сигурността на участващите в гасенето на пожара. Това сподели на брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин. „ Продължавам да съм по отношение на министъра на опазването на здравето, само че за в този момент нямам потребност от в допълнение подпомагане. Областният шеф Бисер Михайлов е основал нужната организация “, акцентира Радев. Той добави, че след 09.00 часа следва да стартира поетапното пропускане на локалното население до евакуираните села, с цел да могат да нахранят животните си, само че това ще се случи проведено.

„ Фокус “ напомня:
Вчера след обяд породи пожар в Кресненското дефиле при разклона за симитлийското село Мечкул. В следствие огънят е обхванал повърхност сред 5 000 и 7 000 декара треви, ниви, ниска и горска растителност. Частично бедствено състояние е оповестено в село Мечкул, а евакуация на поданици се наложи в село Сенокос.
В гасенето на огъня са се присъединили 24 пожарни автомобила, към 100 пожарникари от няколко районни дирекции, над 40 чиновници на Югозападното горско сопанство с 14 профилирани автомобила, модулно формирование на Министерство на защитата, 2 булдозера, мобилен команден пункт.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР