Благоевград. 80 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по изкуствата

...
Благоевград. 80 бакалаври и магистри, възпитаници на Факултета по изкуствата
Коментари Харесай

Благоеваград: 80 абсолвенти получиха дипломите си от Факултета по изкуствата на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Благоевград. 80 бакалаври и магистри, ученици на Факултета по изкуствата на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ получиха дипломите си за висше обучение. Това оповестиха от пресцентъра на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ . На тържествената гала с плакет бяха отличени и абитуриентите с най-голям триумф от випуск 2018. Деканът на факултета проф. д.изк.н. Йордан Гошев откри тържеството и поздрави абитуриентите, завършващи 16 специалности, измежду които „ Промишлени изкуства – мода “, „ Културология “, „ Педагогика на музикалното изкуство “, „ Изпълнителско изкуство /поп и джаз пеене/ “, „ Съвременна хореография “, „ Филмов и ефирен монтаж “, „ Българска национална хореография “, „ Изобразително изкуство “, „ Актьорско майсторство “ и други
„ Предстои ви да бъдете решителни и да извършите всичко, което е по силите ви, с цел да превърнете фантазиите си в действителност, да приложите в практиката всичко това, което сте придобили по време на вашето следване в един от най-престижните университети в България – Югозападния университет „ Неофит Рилски “, сподели в приветственото си слово проф. д.изк.н. Йордан Гошев.
„ Искрено се надявам, че ние – вашите преподаватели сме съумели да ви подготвим професионално за тестванията, които ви предстоят, тъй като сте обучавани от потвърдени експерти “, сподели още проф. Гошев.
Приветствие към дипломантите от името на ректора – проф. доктор Борислав Юруков, произнесе зам.-ректорът проф. доктор Георги Апостолов.
„ Вие ще работите в едни от най-светлите сфери на публичния живот – образованието и художествената изява, ще обучавате и възпитавате жителите на нашата татковина за пълностоен и заслужен живот. Вие ще допринасяте за опазването и предаването на поколенията на скъпите културни благосъстояния на нашия античен народ, ще носите отговорността за подготовката на тези, които ще построяват съвременна и просперираща България “, с тези думи се обърна към дипломантите проф. Апостолов. Той им пожела здраве и доста професионални триумфи.
Дипломите на абитуриентите от випуск 2018 връчиха деканът на Факултета по изкуствата – проф. д.изк.н. Йордан Гошев и неговите заместници – проф. д.н.к. Васил Марков и проф. доктор Емил Куков.
Първенец на випуска с триумф 6.00 е Танкица Стоянова, завъртваща компетентност „ Актьорско майсторство “. Сред отличниците, които получиха плакет са и Айсела Амазова, Елеонора Лазарова, Станислава Бързачка, Дмитро Труфкин, Полина Порумова и други
Тазгодишната гала по дипломиране бе съпроводена от Коледния концерт на Факултета по изкуствата, който бе специфичен привет към дипломантите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР