Благодатният огън от Йерусалим загоря в Синодалната палата. Той ще

...
Благодатният огън от Йерусалим загоря в Синодалната палата. Той ще
Коментари Харесай

Благодатният огън вече е в Синодалната палата

Благодатният огън от Йерусалим загоря в Синодалната палата. Той ще бъде съхраняван в параклиса до към 23.45 часа, когато с литийно шествие ще се придвижи в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ". Там Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще оглави Пасхалните богослужения за Възкресение Христово.

Началото на богослужението е в 23.30 часа. Точно в среднощ Светейшият Патриарх ще поздрави с " Христос воскресе " православните християни. От този миг в продължение на 40 дни те ще разменят между тях поздравите: " Христос Воскресе! " - " Воистину Воскресе! ".

След среднощ в храма ще стартира празничната патриаршеска Света Литургия. В неделя, на така наречен " Второ Възкресение ", патриарх Неофит ще оглави богослужението в митрополитския катедрален храм " Св. Неделя " от 11.00 часа.

По-рано през днешния ден Благодатният огън дойде в България, донесен от Йерусалим от българска църковно-държавна делегация, в която за първи път пътува и свещеник от Северна Македония.

Българската църковно-държавна делегация, водена от Старозагорския митрополит Киприан, е участвала на богослужението в храма " Възкресение Христово " в Йерусалим, откъдето в специфични огнеупорни фенери огънят се придвижва до разнообразни точки на света.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР