Благодаря за времето, което ни отделя г-н Борисов, каза Димитър

...
Благодаря за времето, което ни отделя г-н Борисов, каза Димитър
Коментари Харесай

Скопският премиер на крака в централата на ГЕРБ. Въпросът е: Защо?

" Благодаря за времето, което ни отделя господин Борисов ", сподели Димитър Ковачевски.

А " времето ", което отделя някогашния министър председател, е оползотворено по единствения метод, който Борисов познава - да се хвали и да плюе по политическите си противници. Тъкмо това е и повода водачът на ГЕРБ да се изтъкне:

" Очаквам да се съблюдава договорът. Един неизискван съвет - не отлагайте единствената тематика. Толкова ви обичаме и желаеме да сте там. Сега е моментът да се употребява силата. За разлика от нас, сегашните ръководещи имат градивна съпротива ".

Важно е обаче да напомним някои обстоятелства към всички разногласия с Република Северна Македония, които в последна сметка доведоха до българското несъгласие и фактическата неспособност договарянията за участието на Скопие и Тирана в Европейски Съюз да се придвижи напред. Основата е неспазването на подписания през 2017 година Договор за добросъседство. В продължение на близо 4 години България бездействаше под ръководството на ГЕРБ и по този начин и не можа да изясни на Брюксел, че разногласието не е просто исторически, а става дума за нарушение на човешки права. Именно това стои в основата на българското несъгласие - тематика, която се заобикаля в това число и сега поради фокуса върху икономическите връзки.

Ето - през днешния ден бяха подписани няколко меморандума по време на двустранната държавна среща в Скопие, само че никой от тях не се концентрира върху гаранции, че човешките права на македонските българи в западната ни съседка ще бъдат спазвани.

" Проблемът е в езика на омразата и в някои тематики, които в случай че в този момент не ги решите, няма по кое време. Колкото по-бързо, толкоз по-добре. Колко е по-добре да сме присъединени. Възпалението на двата народа идва от езика на омразата. От това, поради което по една или друга причина се основава, с цел да не сме дружно. Решете ги незабавно. Няма да стане след месец, два или пет. Ние не споделяме " Йок ". Слагате на масата, дружно да решаваме. На нас ползата ни е вие да сте в Европейски Съюз. Възползвайте се от него ", уточни през днешния ден Борисов.

В качеството си на какъв по-точно? Депутат не е. Във властта не взе участие. Борисов е просто един партиен водач. С всички партийни водачи ли ще се срещне Ковачевски? Съмнявам се. Затова би било хубаво да изясни.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР