Благодаря ви за подкрепата! Нищо общо нямаме и хората, които

...
Благодаря ви за подкрепата! Нищо общо нямаме и хората, които
Коментари Харесай

Борисов бе разпитан и в Съдебната палата. Депутатите от ГЕРБ-СДС не се отказаха да го бранят и там

" Благодаря ви за поддръжката! Нищо общо нямаме и хората, които ме разпитаха, го схванаха. Помолиха да не показваме отношение и ние ще го спазим ".

 

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе свикан на два разпита през днешния ден. Въпреки че по-рано даде обещание да направи коментар пред медиите след приключването на втория разпит, водачът на ГЕРБ излезе през страничен кулоар на Съдебната палата.

 

Краткият коментар на Бойко Борисов е от едноминутно видео, качено във фейсбук профила му. В последните секунди от него водачът на ГЕРБ още веднъж благодари на всички събрали се, че  " през това време сте зад мен, зад нас, зад Делян Добрев, зад Мария Габриел ".

 

Около стотина души - поддръжници на ГЕРБ и всички депутати от парламентарната група на партията проведоха митинг в отбрана на водача си Бойко Борисов пред постройката на някогашния Спецсъд на столичната улица " Черковна ", където сега се обитават отдели на Софийска градска прокуратура.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе разпитан в Съдебната палата.

 

С него бе и юристът му Менко Менков, който съобщи след първия разпит на Борисов, че няма нищо ново и всичко е обикновено.

 

Депутатите от ГЕРБ - СДС се бяха събрали и в Съдебната палата, където  с бурни овации посрещнаха своя водач Борисов. Те не се отхвърлиха да го „ бранят “, макар че той ги отпрати след първия му разпит и им подреди да вървят в Народно събрание да работят.

 

Борисов не даде детайлности за разпита. Тя е по инспекция, водена от Върховната касационна прокуратура, по сигнал от гражданското съдружие " Боец ". В него имало “твърдения за корупция и корист с власт ”, обясниха от държавното обвиняване, без детайлности.

 

Лидерът на придвижването Георги Георгиев изясни, че сигналът съдържа свидетелски показания от предприемач. Той твърдял, че персонално е предал рушвет на Бойко Борисов в тоалетна, с цел да му бъде възобновен Данък добавена стойност в размер на милиони. Ставката, признава търговецът, била законно възбранена поради подправени фактури.

Това е вторият разпит на Борисов през днешния ден. Софийска градска прокуратурата го бе извикала на столичната ул. “Черковна ” 90 по тематиката с къща за над 4 млн. евро в Испания, населявана от българката Борислава Йовчева и сина ѝ.

 

Делото “Барселонагейт ” бе формирано след изявления, съгласно които дамата е близка на водача на ГЕРБ, а той бил татко на детето ѝ. Борисов неведнъж е отричал и двете. Къщата е благосъстоятелност на шеф в петролна компания, а по следствието се ревизират пари, които бащата на Йовчева получавал от офшорки.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР