Благодаря Ви, че ни доставихте малко щастие в тези тежки,

...
Благодаря Ви, че ни доставихте малко щастие в тези тежки,
Коментари Харесай

Виенският симфоничен оркестър изправи на крака публиката в Пловдив

„ Благодаря Ви, че ни доставихте малко благополучие в тези тежки, смутни времена “. С тези думи просълзена зрителка се обърна към Виенските симфоници и маестро Найден Тодоров след втория концерт на елитния оркестър в Античния спектакъл.

„ Бях тук на първия концерт и пристигнах да ги чуя още веднъж през днешния ден. Никога не съм предполагала, че ще мога да чувам този оркестър онлайн “ – разясни дамата, до момента в който изчакваше реда си за подпис.

Два забележителни концерта с музика на Бетовен, Паганини, Панчо Владигеров и Дворжак предложи елитният оркестър на феновете, пристигнали от цяла България в Античния спектакъл в Пловдив на 9 и 10 септември. На сцената им партнираха двама забележителни пловдивчани: диригентът маестро Найден Тодоров и цигуларят, прочут като „ българският Паганини “ Марио Хосен.

Виенските симфоници останаха очаровани от града и публиката, която бурно приветства техните осъществявания. Ръководителят на симфониците Михаел Гюнтер показа, че музикантите са впечатлени, както от процеса на работа с диригента и солиста, по този начин и от крайния резултат.

Концертите, проведени от Сдружение „ Тракия “, се реализираха с финансовата поддръжка на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година и провокираха интерес и измежду доста задгранични посетители на града.

На екзалтираните меломани маестро Тодоров и музикантите благодариха с „ Унгарски танц №5″ от Йоханес Брамс и дадоха обещание да се завърнат още веднъж в България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР