Благодаря ви, че на практика доказахте идеята ми, че е

...
Благодаря ви, че на практика доказахте идеята ми, че е
Коментари Харесай

Румен Радев назначи на бис служебния кабинет и призова министрите да действат по същия начин

Благодаря ви, че на процедура доказахте концепцията ми, че е допустимо единодушие. С активността си вие върнахте доверието в институцията. За страдание, политическата класа не възприе модела на служебното държавно управление. За първи път в своята история България е в обстановка едно служебно държавно управление да наследява друго. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си преди да показа структурата, състава и целите на новото служебно държавно управление. Официалната гала се организира на „ Дондуков „ 2.

Може да погледнем с задоволство към месеците, през които носихте отговорност за ръководството на страната. През този интервал държавното управление организира почтени избори, намалявайки фрапантно купения избор. За първи път страната ни организира избори с всеобщ машинен избор. Правителството разкри тежкото завещание, олигархичния модел на ръководство, разрухата в обществените системи, беззаконието в огромните инфраструктурни промени осветли и пресече доста корупционни схеми, напомни президентът. По думите му този сполучлив образец е капитал за политическото бъдеще на родината.

Той посочи, че е бил реализиран рекорден стопански растеж на приходите и исторически ниска безработица. След 13 година политическо безхаберие, актуализирахме пенсиите и изведохме пенсионерите над линията на беднотия. Планът за възобновяване и резистентност от насипно положение е преведен във тип, подготвен за внасяне в Европейски Съюз, похвали още служебния кабинет Радев. Служебното държавно управление овладя хаоса в рецесията с COVID-19 и провежда старта на образователната година.

Разбрахте какъв брой мъчно се възвръща държавността след властническо ръководство, сподели Радев на министрите. И ги предизвести, че против тях ще не престават да се хвърлят големи запаси. „ Ще ви провеждат митинги, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на остарялата власт, само че вие към този момент доказахте, че имате характера освен да се изправите против тежкото завещание, а и да работите за бъдещето на България. Срещу вас ще се изсипят следствията от десетилетие на безхаберие, на застой, корупция и непросветеност в разнообразни области, предизвести Радев и даде за образец рецесията в енергетиката и цената на тока, неналичието на правда в пътното строителство, компрометираната още първоначално имунизация.

Знам, че държавно управление без парламент няма потенциал да взема стратегически решения и задания, само че времето ни притиска, по тази причина чакам с рационални стъпки да продължавате за излизане от рецесията и възстановяване живота на хората, да работите с мисъл за бедните и слабите, да набележите явен небосвод за ускорено развиване и рационализация на страната, обърна се Радев към министрите.

Аз чакам от вас с изключение на укрепването на държавността и организирането на почтени избори, следващите “, добави Румен Радев.

Основната задача пред новото държавно управление ще бъде да провежда и обезпечи безпроблемното протичане на вота на 14 ноември, когато ще се проведат избори 2 в 1 -президентски и предварителни парламентарни.

Точно в 9:23 часа новото служебно държавно управление постави клетва пред президента на публична гала на „ Дондуков “ 2. Тя се организира в Гербова зала и стартира с националния химн на страната. Имената на министрите станаха ясни по-рано през днешния ден, откакто тази заран в „ Държавен вестник “ бе оповестен Указ на президента и лист на персоналния състав на кабинета.

Новите министри в състава на кабинета „ Янев “2 са Валери Белчев – длъжностен министър на финансите, Христо Алексиев – длъжностен министър на превоза, осведомителните технологии и известията и Даниела Везиева – длъжностен министър на стопанската система.

Ето цялостния състав на новия кабинет:

Стефан Динчев Янев – длъжностен министър-председател на Република България;
Гълъб Спасов Донев – длъжностен заместител министър-председател по икономическите и обществените политики и длъжностен министър на труда и обществената политика;
Бойко Илиев Рашков – длъжностен заместител министър-председател по публичен ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи;
Атанас Ангелов Пеканов – длъжностен заместител министър-председател по ръководство на европейските средства;
Валери Иванов Белчев – служебен министър на финансите;
Георги Великов Панайотов – длъжностен министър на отбраната;
Стойчо Тодоров Кацаров – длъжностен министър на здравеопазването;
Виолета Колева Комитова – длъжностен министър на районното развиване и благоустройството;
Николай Денков Денков – длъжностен министър на образованието и науката;
Светлан Христов Стоев – длъжностен министър на външните работи;
Янаки Боянов Стоилов – длъжностен министър на правосъдието;
Велислав Величков Минеков – длъжностен министър на културата;
Асен Петров Личев – длъжностен министър на околната среда и водите;
Христо Георгиев Бозуков – служебен министър на земеделието, храните и горите;
Христо Владимиров Алексиев – длъжностен министър на превоза, осведомителните технологии и съобщенията;
Даниела Тодорова Везиева – длъжностен министър на икономиката;
Андрей Стефанов Живков – длъжностен министър на енергетиката;
Стела Иванова Балтова – длъжностен министър на туризма;
Андрей Георгиев Кузманов – длъжностен министър на младежта и спорта.
Правомощията на служебното държавно управление, назначено с декрет № 129 от 10 май 2021 година, са прекъснати.

Каузата е една – България и нейното благоденствие! Надявам се гласоподавателите да бъдат мобилизирани, тъй че да имаме ефикасна и градивна настройка в идващия парламент. Държавата не може да е в перманентна политическа рецесия, нуждаем се от държавно управление, което да има поддръжка в Народното събрание. Това съобщи Стефан Янев , който още веднъж ще е министър председател на служебното държавно управление. Той благодари на президента за доверието и даде обещание то да бъде целесъобразно по най-хубавия метод.

„ Трябва да обърнем взор напред. Новият длъжностен кабинет и неговите отговорности могат да бъдат фокусирани в две посоки – организацията на почтени и свободни избори “, посочи той.

„ Времето, което следва, няма да е леко. Предстоят тежки месеци и ще би трябвало да се поставят доста старания за решаването на проблемите на жителите, да се ръководят дейно рецесиите и да се предотвратяват нови такива. Служебният кабинет ще постави всички старания ползите на жителите да бъдат предпазени “, даде обещание Стефан Янев.

Той акцентира, че оценката за служебните кабинети ще бъде дадена от българските жители. „ Ще продължа да работя съзнателно и отговорно в полза на страната си “, увери той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР