Благодаря на всички сънаодници, за усилията, които полагат. Всеки днес

...
Благодаря на всички сънаодници, за усилията, които полагат. Всеки днес
Коментари Харесай

Лекар: Благодаря на всички сънародници за усилията, които полагат

Благодаря на всички сънаодници, за напъните, които поставят. Всеки през днешния ден би трябвало да бъде доктор, би трябвало да пази другите и да оказва помощ с каквото може. Това сподели пед Българска национална телевизия Асен Меджидиев, ръководител на Столичната лекарска гилдия. Видяха се в действителност положителните резултати от ограниченията, които се вкараха досега. Страшното е да не се успокоим, добави той.
" Плавното повишаване и задържането, което реализираме досега, избави здравната ни система. Медиците са значими, да ги пазим. В София инфектираните медици са 24 на брой. И да имаме респиратори, до тях би трябвало да има доктор, не можем да закачим индивидът на респиратор и да го оставим самичък. ", разгласи лекарят.
Медиците ръкопляскаха на тези, които си останаха у дома (ВИДЕО)
" Тези хора, които от 30 дни живеят в лечебните заведения, откриха сили да ръкопляскат на другите ", разяснява той акцията на медиците, които приветстваха жителите, запазили обществена изолираност на Цветница.
Две са главните неща, които да не забравяме, сподели още той - маските (които се носят, покривайки носа) и обществената изолираност. Особено през идващите две седмици когато е чака пикът на пандемията у нас.
" Най-лошият сюжет е събирането на доста хора на 1 място. Там 1 човек може да зазрази 500 – това е най-лошият сюжет. Ако се съблюдават изискванията - пикът на България ще бъде рекордно невисок, по отношение на този, в останалите страни. ", изясни медикът.
" Имаме малко градове към София, които нямат тези условия на столицата. Те нямат даже реанимационни отделения. Ако те тръгнат – тогава популацията на София, към този момент няма да е 2 милиона. Ние не сме остров в Тихия океан. Вижте какво става в Турция и Сърбия. ", сподели той и продължи: " Има подготвеност, организацията е напавена. Разделили сме екипите на два – да работят по 15 дни, с цел да не изпаднем в обстановка да останем без екип, в случай че един падне. "
Мечтата ми е личният състав да остане квалифициран, само че да не изполваме легловата база, акцентира Меджидиев.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 април
Възможна ли е командировка на лекари от едно обитаемо място в друго – Да, в случай че се наложи, отговори медикът.
Той предложи да се обмисли облекчение на режима на възрастните хора, които да имат опция да се разхождат в избрани часове, без риск да се срещнат с други.
А за всички останали доктор Меджидиев предложи: " Искам да се обърна към пациентите да не неглижират дугите си болести и да не чака да мине епидемията. Ние продължаваме да работим. Има го страхът, само че никой от нас не е напуснал аботното си място. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР