Благодаря на всички, които гласуваха за мен, цялата организация на

...
Благодаря на всички, които гласуваха за мен, цялата организация на
Коментари Харесай

Везенков: Наградата ме мотивира да продължа напред

" Благодаря на всички, които гласоподаваха за мен, цялата организация на Олимпиакос, всички треньори и играчи. Имахме 10 месеца да достигнем до Финалната четворка и да бъдем тук.

Наистина съм разчувствуван да съм тук. Пожелавам шанс на всички и нека най-хубавият тим победи ", сподели българският баскетболист Александър Везенков на конференцията след оповестяването му за Най-полезен състезател (MVP) на сезон 2022/2023 в Евролигата.
 Коронясаха Везенков за MVP в Евролигата
Коронясаха Везенков за MVP в Евролигата

Българинът получи наградата преди финалната четворка в Каунас

" През предходната година за първи път стигнахме до Финалната четворка като тим. Мисля, че за всички нас я имаше мотивацията още веднъж да сме тук. Работихме крепко и го постигнахме. Наистина сме щастливи да сме тук и сме подготвени да се борим за трофея ", добави Везенков във връзка клубния си отбор Олимпиакос, който приключи на четвърто място в най-престижния европейски шампионат преди година в сръбската столица Белград.

Българският национал увери, че премията единствено ще го стимулира още повече, с цел да продължи да напредва.

" Тази премия е огромна чест и съм доста благополучен, само че за мен нищо няма да се промени. Ще продължа да работя, да поставям старания и да пробвам да оказвам помощ на тима. Това ще бъде спомагателна мотивация да продължа да работя и да потвърдя, че това не е единствено една година, а да покажа неизменност. Надявам се, че това е единствено началото. Не споделям, че не съм благополучен за самостоятелната премия, само че купата е всичко ", безапелационен бе Александър Везенков, именуван Саша в Гърция и баскетболните среди в Европа.

" Много съм благополучен, чувството е ужасно. Саша откри метод да бъде толкоз значим за тима. Да не играе за себе си, макар статистиката, а да откри метод да играе за тима. Тази група от състезатели знаят по какъв начин да играят дружно. Много съм благополучен за него, тъй като той е ужасно момче и е доста работлив. Щастлив съм и за клуба, че дава опция на играчите да получат такава премия ", сподели от своя страна треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР