Благодаря, че продължавате на полска земя да отстоявате своята българска

...
Благодаря, че продължавате на полска земя да отстоявате своята българска
Коментари Харесай

Румен Радев към сънародниците ни в Полша: Вие сте живият мост между два братски народа

Благодаря, че продължавате на полска земя да отстоявате своята българска еднаквост, дух и просвета и да ги споделяте с братския полски народ. Вие сте живият мост сред нашите два народа и лицето на България в Полша. С тези думи се обърна президентът Румен Радев към представители на българската общественост в Република Полша по време на неговото първо посещаване в страната в качеството му на държавен глава, оповестиха от прессекретариата на президента.

На срещата на президента с българската общественост в Полша участваха министри, представители на изпълнителната власт в лицето на министерствата на външните работи и защитата на полската страна, на законодателната, локалната и районна управляващи и почетните консули на Република България в Република Полша.
9
"Връзките сред България и Полша са в напредък във всички сфери. И във връзка с двустранния стокообмен и вложенията, и в областта на икономическите планове. Но най-важното, което свързва нашите два народа, са дълбоките исторически, духовни и културни връзки ", съобщи още Румен Радев в постройката на българското посолство във Варшава.

Президентът срещна българите в Полша с задачите на своето посещаване и открои свързаността сред двете страни в областите на инфраструктурата и стопанската система като сфери, в които може да бъде реализирано още повече. "Съвместното създаване на инфраструктура и подобряването на цифровата съгласуваност ще създадат връзката сред двата наши народа още по-лесна, по-бърза и по-удобна. Те ще генерират доста по-голяма сигурност и разцвет за района и за нашите две страни ", съобщи президентът.

"Предстои през идната година България и Полша да празнуват 100-годишнината от установяването на дипломатическите си връзки. Повод за горделивост е, че България и Полша през днешния ден като съдружници в НАТО и сътрудници в Европейския съюз могат да служат за образец за отлични връзки сред две съвременни европейски страни ", съобщи посланикът на България в Полша Емил Ялнъзов.

След като беседва със сънародниците ни, президентът Румен Радев посети галерия, отдадена на Апостола Васил Левски, в Българския културен институт във Варшава.
9
Българският президент е на работно посещаване в Република Полша за присъединяване в срещата на най-високо ниво на самодейността "Три морета ", която сплотява дванадесет страни от района на Централна и Източна Европа, и в Глобалния конгрес, проведен от Атлантическия съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР