Благодарствено писмо получи Община Ловеч от името на ръководството на

...
Благодарствено писмо получи Община Ловеч от името на ръководството на
Коментари Харесай

Община Ловеч получи благодарствено писмо

Благодарствено писмо получи Община Ловеч от името на управлението на град Ерфурт, Германия, във връзка приключилото посещение зад граница. Според него визитата на ловешката група е била извънредно сполучлива. В писмото се споделя още:

„ Позволете от името на нашия хазаин - основният кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн, да ви благодаря, че изпратихте тези прелестни хора да съставляват вашия град в нашите огромни планове. Нямаме думи, с които да опишем усещанията и страстите, насъбрани през последните дни. “

Както е известно, ловешка делегация бе публично посещаване в Ерфурт (12-14 август). В състава й бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, ръководителят на Общинския съвет Петър Цолов и шефът на Художествена изложба „ Проф. Теофан Сокеров “ художникът Валентин Узунов. Председателят Петър Цолов организира серия професионални диалози със своя сътрудник от Ерфурт. Ловешкият създател Красимир Ангелов – Макраса пък взе участие със свое произведение, динамичната апаратура „ Композиция “. Тя е част от новооткритата „ Градина на скулптурите на градовете-побратими “.

На ловешката делегация бе показан огромния план BUGA Erfurt 2021 – план за градско обмисляне. Гостите участваха и в гала по именуване на моста „ Пиер Мороа “, някогашен кмет на Лил. Имаше специфична гала по засаждане на 12 фиданки гинко билоба, израсли от истински семена на дървото, ударено при втория нуклеарен гърмеж през 1945 година в Япония. Включиха се представители на Ерфурт, Ловеч, Калиш, Кати, Вилнюс и Лил. „ За човечеството като цяло е значимо да помним и в никакъв случай да не забравяме почтените жертви на атомната бомбардировка в Хирошима и Нагазаки! “, написа в този ден във фейсбук кметът Корнелия Маринова.

Гостите се подписаха в Златната книга на Ерфурт - книга, в която пръв е писал Папа Йоан Павел II.



На 14 август се състоя се тържествено разкриване на „ Градината на скулптурите “. По време на вечерята за прощаване, с изключение на кметът Андреас Баузевайн, приказва и кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Акцент в словото й беше навършването на 50 години от побратимяването сред Ерфурт и Ловеч, договорът е от 07.10.1971 година Според локалния ловешки вестник документът първо е подписан на 10 юни в Ловеч и след това през октомври в Ерфурт. Подписите поставят ръководителят на Градския национален съвет Дацо Тотев и основният кмет на Ерфурт Ханзи Шайнпфлуг.

Кметът Корнелия Маринова сподели в словото си: „ Днешната 50-годишнина е историческа, тъй като ние, двата града и двете страни, преминахме през две столетия. Настъпиха огромни промени, само че ние успяхме да запазим нашите другарски връзки в името на по-доброто бъдеще на нашите градове в Европейски Съюз. Уникален е вашият план БУГА 2021. Днес нашите очаквания за разцвет на индустрията в Ловеч са свързани основно с немски компании. Сред тях са „ ВОСС Аутомотив “, „ Болан “, чакаме и компания Nеxt.е.GО да построи цех за електрически коли. “

Залата избухна в овации, когато един от преводачите на домакините, дружно с хор от възпитаници, изпя известната ария на Емил Димитров „ Моя страна “ на български език. Така българската тематика завоюва още другари.

Още от ЛОВЕЧ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР