Благодарността е един от преките пътища към щастието. В ежедневието

...
Благодарността е един от преките пътища към щастието. В ежедневието
Коментари Харесай

Когато сме благодарни, сме и по-здрави

Благодарността е един от директните пътища към щастието. В всекидневието си обръщаме внимание най-вече на неприятните случки и разрешаваме на отрицателните настроения да ни завладеят. А в случай че се замислим за всичко, което имаме, сигурно ще намерим доста аргументи да благодарим.
 Медитация, изгодите за мозъка и душeвността и за какво всички се нуждаем от нея
Всички имаме потребност от медитация тъкмо в този момент

Как да бъдем тук и в този момент

Че сме живи, че сме здрави, че имаме покрив на главата си, храна на масата си и обичани хора към себе си - всичко това са в действителност положителни аргументи да сме признателни. И в случай че си ги подсещаме всеки ден, като включваме и позитивни случки от деня, то можем да повлияем освен на душeвността, само че и на физиката си.

Ако всяка вечер преди лягане си повтаряме защо сме признателни през днешния ден , това ще понижи сърдечния темп и ще ни помогнем да заспим по-бързо и да спим по-дълбоко. А, както добре знаем, качественият сън има способността да ни защищава от сърдечно-съдови болести и да укрепва имунната система.
 Снимка 509896

Освен това, практикуването на признателност ни оказва помощ да направляваме и равнищата на кръвна захар в естествени стойности, като по този метод сме по-предпазени и от развиването на диабет, твърди проучване от 2017 година

Благодарността ще ни помогне и да подобрим връзките си с близките, тъй като ще стартираме да обръщаме повече внимание на техните позитивни черти и положителни каузи.
 Умора, главоболие, понижено зрение - седем вероятни признака, по които да познаем депресията
Седем физически признака на депресията

И за какво в това положение светът наподобява сив

Разбира се, ще се усещаме и доста по-щастливи , когато сме признателни за това, което имаме. А щастието и неговите хормони обезвреждат депресивните положения, усъвършенстват настроението и самооценката и ни оказват помощ да се оправим с тревогата, предава.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР