Благодарности към Гешев“Има едно радио “Мълчание” от другите институции в

...
Благодарности към Гешев“Има едно радио “Мълчание” от другите институции в
Коментари Харесай

”Дружбата си е дружба но...” отсече Борисов и после благодари на Гешев след шпионския скандал

Благодарности към Гешев

“Има едно радио “Мълчание” от другите институции в България. А много президенти се изрекоха вече…”, поде Борисов, само че не довърши мисълта си.

Стана ясно обаче защо става въпрос - задействаният в четвъртък код “Тайфун”, акцията без аналог по залавянето на шестима шпиони в интерес на руси и все още изчезналата позиция от Президентството. Не е ясно обаче кои са тези “доста президенти”, които са се изказали. Към момента публична позиция има от Държавния департамент на Съединени американски щати и неговият представител Нед Праъс, който уточни:

“Внимателно следим следствието по обвиняванията в шпионаж в интерес на Русия. Съединените щати поддържат мощно суверенитета на България и застават на страната на българите против тези зловредни дейности на нейна територия ", добави още Прайс.

“В изискванията на усложняване на интернационалната конюнктура са явни " непрестанни " опити да се забие чеп в руско-българския разговор и за следващ път да се демонизира нашата страна”, показаха от посолството на Москва в България и обявиха, че следствието към момента не е приключило.

Но да се върнем към благодарностите

“Не мога да не благодаря на основния прокурор и персоналната му ангажираност, тъй като това е комплицирана материя. За следващ път се постанова и да се афишират за нежелани съветски дипломати. С вчерашната интервенция още веднъж се обръщам към техните ръководители да спрат да шпионстват в България. Дружбата си е дружба, само че да се шпионства за нашата евроатлантическа, стопроцентова поддръжка... Ние доказахме, че сме съществени хора”, изясни министър председателят и добави:

По същия метод България щяла да продължи твърдо и методично да отстоява националната си сигурност. Точно тук се прокрадна и тематиката със 100-процентовата диверсификация на газа, която обаче съгласно мнозина е просто на думи.

“Дружбата си е дружба, само че нашето партньорство (евроатлантическо и натовско, бел.ред.) е незаобиколим фактор”, уточни Борисов.

“Работа, работа, работа... показваш направеното! Километри автомагистрали. Така че съм уверен в разсъдъка на българите. Като виждам дебатите, то фактически е занимателно и смешно... Толкова липса на какъвто и да е опит, експертен капацитет... Лесно им е - приказват си, само че не схващат. А следва проект за възобновяване - 50 милиарда грант”, поде министър председателят малко по-късно пък добави: Каквото си изберат българите, това щяло да е.

" Като си избереш международния първенец по банкрутиране на банки не може да очакваш друго, с изключение на да банкрутират още една!”, отсече Борисов, само че се усети, че малко сгафи и това по никакъв начин не приляга на една от огромните опорки - с помощта на напъните на кабинета в България към този момент няма да могат да се банкрутират банки. Защо? Защото страната ни била в Европейския банков съюз. Затова и Борисов се поправи:

“То не може в действителност, тъй като сме в европейския банков съюз. Световният връх въпреки всичко обаче се държи от българин ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР