Благодарение на успешната работа на нашите сили за отбрана, повечето

...
Благодарение на успешната работа на нашите сили за отбрана, повечето
Коментари Харесай

Руски удари по Одеса, украински обстрел на Донецк. Германия достави на Киев система „Пейтриът“

" Благодарение на сполучливата работа на нашите сили за защита, множеството от вражеските дронове са унищожени ", съобщи формалният представител. Пожарникарите поставят старания за преодоляване на пожара на мястото на удара, като работят подразделения на Държавната работа за изключителни обстановки и други структури, добави той.

Предната вечер украинските противовъздушни сили оповестиха, че са свалили седем безпилотни летателни апарата в Запорожка и Днепърска област.

Тази заран украинските въоръжени сили нанесоха удар по Донецк с РСЗО, като изстреляха 10 ракети, оповестиха от ДНР, съобщи ТАСС.

Междувременно Германия достави на Украйна отбранителна система " Пейтриът ", с цел да помогне на страната да се отбрани от масираните съветски ракетни удари, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Системата беше включена през вчерашния ден в листата на оръжейните доставки на Берлин за Украйна в немски държавен уеб страница, който разгласява подобен списък, отбелязва организацията.

Тази мобилна батарея е една от най-модерните системи " земя-въздух " в света. Тя може да се употребява за битка с противников самолети, с балистични и крилати ракети.

Германия и Съединени американски щати се договориха да дават на Украйна по една от тези системи, които са основни за противопоставяне на съветските офанзиви против украинската гражданската инфраструктура.

Украинските военни получиха образование от Германия и Съединени американски щати на в страна членка на НАТО, където се организираха и общи учения, оповестиха за ДПА източници, близки до немските военни.

В същото време Южна Корея съобщи, че за първи път са вероятни доставки на оръжие за Украйна.

Сеул може да преразгледа позицията си по отношение на доставките на оръжие за Киев при положение на огромен удар по цивилното население на страната, съобщи президентът на Република Корея Юн Сок Йол. Досега Южна Корея е предоставяла на Украйна филантропична помощ, както и военно съоръжение, като каски и бронежилетки, само че се въздържа да й предава оръжия.

В изявление за Ройтерс, оповестено преди пътуването му до Съединените щати, Юн Сок Йол съобщи, че южнокорейското държавно управление работи върху това по какъв начин може да помогне за отбраната и възобновяване на Украйна, сходно на метода, по който интернационалната общественост е помогнала на страната му по време на Корейската война от 1950-53 година

" Ако възникне обстановка, пред която интернационалната общественост не може да си затвори очите, като да вземем за пример всяко огромно нахлуване против цивилни, всеобщо кръвопролитие или съществени нарушавания на законите на войната, ще ни бъде мъчно да настояваме единствено за филантропична или финансова помощ ", съобщи южнокорейският президент.

Миналата есен американският вестник " Уолстрийт джърнъл " заяви, базирайки се на свои източници, че Сеул се е съгласил да продаде към 100 000 артилерийски снаряда на Съединени американски щати, с цел да може последните да трансферират същото количество на Украйна, с цел да може Южна Корея да избегне затруднения в връзките си с Москва.

Освен това, както заяви преди няколко дни южнокорейската преса, предишния месец Южна Корея реализира съглашение да даде на Съединените щати 500 000 155-милиметрови снаряда, което би могло да даде на Вашингтон по-голяма еластичност при доставката на муниции за Украйна.

На фона на протичащото се украинският президент Володимир Зеленски заяви, че в телефонен диалог е разискал с ръководителя на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати - републиканеца Кевин Маккарти - потребността на Украйна от оръжия, както и усилването на санкционния напън върху Русия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Зеленски написа в " Туитър ", че е благодарил на Маккарти за поддръжката на двете партии в Конгреса за Украйна и е напомнил за потребностите на страната в областта на защитата.

" Изложих обстановката на фронта и незабавните потребности на Украйна от бронирани машини, артилерия, противовъздушна защита и самолети ", уточни в поста си президентът.

Той заяви, че двамата с Маккарти са разискали и усилването на натиска върху Русия посредством наказания, в това число в региона на петрола и газа.

Говорител на най-високопоставения републиканец във Вашингтон към този момент не е дал отговор на молбата за коментар.

Със мощната поддръжка както на демократите на президента Джо Байдън, по този начин и на съпартийците на Маккарти, Конгресът утвърди филантропична, икономическа и отбранителна помощ за Украйна на стойност милиарди долари от началото на съветската инвазия през февруари 2022 година, включително помощ от 45 милиарда $, утвърдена през декември предходната година.

Някои очебийно десни републиканци обаче сложиха под въпрос помощта, заявявайки, че федералните средства би трябвало да се изразходват или за потребностите на личната им страна или да се предназначат за конкуриране на набиращия мощност Китай.

Позицията на Маккарти е в поддръжка Украйна, само че републиканците, които поеха контрола над Камарата на представителите през януари, не имат намерение да дават " празен чек " за оказване на американска помощ на Киев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР