Благодарение на тях, колите ще изминават до 800 км без

...
Благодарение на тях, колите ще изминават до 800 км без
Коментари Харесай

Японци създават твърдотелни батерии за електромобили

Благодарение на тях, колите ще изминават до 800 км без презареждане

Твърдотелни акумулатори ще задвижват в бъдеще електрическите автомобили

Японски консорциум, поддържан от държавното управление на страната, разгласи проекти за разработка и налагане на пазара на перспективни акумулатори за електрическите автомобили на бъдещето.

Организацията „ Consortium for Lithium Ion Battery Technology and Evaluation Center “ (LIBTEC) сплотява софтуерни колоси и автомобилни производители като Panasonic, Toyota Motor, Nissan Motor, Honda Motor, GS Yuasa, Toray Industries и Asahi Kasei.

Консорциумът е основан с поддръжка от страна на Министерство на стопанската система, търговията и индустрията на Япония и към този момент е получил държавно финансиране в размер на 1,6 милиарда йени (около 14 млн. щатски долара).
още по тематиката
Основната цел на LIBTEC е да създаде твърдотелни акумулатори с нараснал потенциал. За разлика от общоприетите литиево-йонни акумулатори, твърдотелните им аналози употребяват корав електролит, вместо течен.

Освен че опростяват индустриалния развой, твърдотелните акумулатори са по-безопасни за приложимост, защото не протичат. В допълнение, те употребяват по-малко съставни елементи, имат по-ниска себестойност и усъвършенстват успеваемостта.

По проект, новите акумулатори би трябвало да бъдат подготвени до 2025 година Очаква се те да обезпечат до 550 км пробег на електрическите автомобили с едно зареждане. Пет години по-късно твърдотелните акумулатори ще удължат пробега на електрическите коли до 800 км без презареждане.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР