Благодарение на това, че лидирахме процеса на реформата на съдебната

...
Благодарение на това, че лидирахме процеса на реформата на съдебната
Коментари Харесай

Заради визитата на Зеленски си струвало да има кабинет, смята Борисов

Благодарение на това, че лидирахме процеса на промяната на правосъдната власт, която бе заложена в ПВУ, Европейски Съюз предложи механизма за България да отпадне. Лидерството беше на ГЕРБ и по тази причина се случи. Така че е имало смисъл да създадем държавно управление и некоалициионно болшинство . Идването на президента също Зеленски се случи на база компромиса, който ние направихме - да отстъпим нашия мандат, нашето премиерско място, с цел да създадем държавно управление. Иначе такова посещаване нямаше да има.

Това сподели в границите на постоянната си утринна сводка преди началото на пленарния ден в Народното събрание ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Попитан от News.bg по какъв начин прави оценка че България би трябвало да се въздържи от оръжейна помощ за Киев, Борисов избяга от конкретика: " Аз мога да приказвам единствено за моята партия и се обръщам към гласоподавателите - струваше си да създадем държавно управление. Струваше си да изведем на позицията, на която направи своя цивилизационен избор. Да ми простят компромисите, само че в името на България това беше по-важно. И към днешна дата, и решението на Европейска комисия, и визитата на Зеленски в България, е доста ясна оценка. "

Борисов похвали и съпартийците си Делян Добрев и Христо Гаджев, чиито дейности спомогнали за задействане на процедурите за оказване на оръжейна помощ на Украйна, както и за началото на договарянията за
 Министърът ще се опита да продаде реакторите на АЕЦ
Министърът ще се опита да продаде реакторите на АЕЦ " Белене "

Парламентът му даде мандат

" Не беше почтено ние да пазим кворума и в същото време да участваме в комисии, до момента в който някои други тичаха да си вършат селфита ", захапа " некоалиционните " си сътрудници от Политическа партия той.

При диалозите си с Володимир Зеленски през вчерашния ден украинският президент удостоверил, че от началото на войната България продавала големи количества оръжие на Украйна.

" Г-н Денков, когато похвали държавното управление на Кирил Петков и Асен Василев, пропусна вицепремиера Корнелия Нинова. Защото от вчерашните ми диалози и със Зеленски, и с външния министър, разбрах, че ние сме изнасяли голямо количество оръжие. Как е прикривано, евентуално през комисионерите, оставям интелигентността на българските жители ", не пропусна да насочи огън Борисов и към водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" И в действителност, това, което през вчерашния ден стана, е да отстраняваме медиаторите. Нищо друго не се случи. "

Зеленски не посетил Народното събрание, тъй като го били заблудили, че " Възраждане " ще вършат ексцесии и саботажи. " Аз персонално му обясних, че това не е в техния жанр. Те имат ясна позиция и в това време тяхната цел, по моя прочит, проследявам техните визити - имат изяви в Европа, " Алтернатива за Германия, партиите в Италия, в Унгария, в Австрия. Те ще търсят там изява в това политическо семейство. Така че скърбя, че срещата не беше в Народното събрание. Президентът Зеленски приказва пред всички парламенти, пред Сената, пред Конгреса, а ние тук се наложи да отидем в Дом номер 2 (от комплекса в Бояна), тъй като просто не зависеше от нас ", обясни Борисов.

По традиция в изказването си някогашният министър председател мина и по множеството тематики от настоящия дневен ред. Отново разяснява - надявал се да се стигне до ротация на министър председателите след 8 месеца, в случай че " Промяната " се откажат от устрема си да поставят свои хора на всички места.
 Борисов постави кръст на кабинета
Борисов постави кръст на кабинета " Денков-Габриел ": Смятате ли, че ще има ротация?

В държанието на ПП/ДБ той вижда единствено предпочитание за " служебна победа " на локалните избори

" Те се борят само и единствено за колкото се може повече постове. Те желаят да назначават и назначават какви ли не... И в този момент за регулаторите ще се разберем, когато правилото и механизмът, че единствено техните претенденти са положителни, красиви и умни, ще отпадне, ще продължим диалозите. "

Борисов отговори на обвиняванията от страна на Георги Свиленски от Българска социалистическа партия, че се е скрил и блъфирал, че ще си подаде имунитета. " Абе я да си гледа работата! Отдавна ми е подаден отводът ми от имунитета, тъй че тази дъвка да престанат да я дъвчат. Онзи ден го споделих, през вчерашния ден съм го подал на Росен Желязков, през днешния ден го е завел. Свиленски да си гледа... Имам отговор за него, само че няма да му го кажа ", ядоса се той.

Председателят на ГЕРБ засегна и тематиката за борбата за кметското място в София. " Това, че оповестиха по-рано- стана ясно какъв претендент са изкарали (Васил Терзиев). Аз единствено следя обществените мрежи, не мога да му давам оценка. Като му пристигна време ние ще си изкараме наш претендент. Но съм служил в пожарната по време на ръководителите на 3-то, 4-то Главно ръководство на Държавна сигурност. Та знам какви бяха, не могат да ме заблудят. Приказките за алените куфарчета не съм ги измислил аз, още марширувах по плаца, когато се говореше за червени куфарчета, червени телефони. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР