Благодарение на превантивните действия на полицията и пожарната студентският празник

...
Благодарение на превантивните действия на полицията и пожарната студентският празник
Коментари Харесай

Не е имало сериозни инциденти в страната по време на студентския празник

Благодарение на превантивните дейности на полицията и пожарната студентският празник мина в спокойна конюнктура, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

За гарантиране на реда и сигурността по време на студентския празник бяха ангажирани 422 полицейски екипа на територията на цялата страна, както и 28 чиновници на „ Специализираните полицейски сили “. В празничната вечер бе обезпечено полицейско наличие в регионите към питейни и увеселителни заведения, както и в курортните комплекси, където празнуващите са били над 30 000 души.

В областите Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Варна, Бургас бяха обезпечени и спомагателни екипи. За защита на публичния ред на територията на столицата подпомагане на служителите на реда и кварталните оказаха два екипа на „ Специализираните полицейски сили “. Служители от отделите „ Пътна полиция “ в страната подкрепяха придвижването, няма тежки пътнотранспортни катастрофи в нощта на студентския празник.

В резултат на подхванатите превантивни ограничения на територията на страната няма регистрирани нарушавания на публичния ред. Не са позволени и съществени произшествия. За гарантиране спокойното протичане на празника представители на ОДМВР и Столична дирекция на вътрешните работи организираха срещи със притежатели и шефове на увеселителни и питейни заведения, на които бяха дадени рекомендации за нараснала зоркост и навременно подаване на информация.

В съгласуваност с органите на локалното самоуправление и локалната администрация са планувани и взаимни ограничения за застраховане на сигурността на празнуващите. Пожарникари посетиха 725 от местата - в планинските и морски курорти, и в огромните регионални центрове, и направиха инспекции за съблюдаване на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР