Благодарение на българската и на европейската подкрепа, темата за Западните

...
Благодарение на българската и на европейската подкрепа, темата за Западните
Коментари Харесай

Борисов: Срещата в Лондон е показателна за постигнатото от България по темата Западни Балкани

Благодарение на българската и на европейската поддръжка, тематиката за Западните Балкани остава настояща и след края на нашето председателство, означи министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание. Премиерът срещна министрите с резултатите от вчерашната среща на върха в Лондон по самодейността „ Берлински развой “, в която той взе присъединяване.

Ние не сме член на този формат, само че бяхме поканени, с цел да се покаже, че това, което България е направила е вярно, значимо и Берлин, Лондон, Париж стоят зад тези решения, добави министър председателят Борисов. Министър-председателят посочи смисъла на пътищата, жп линиите, пристанищата, цифровата инфраструктура, културният продан и стабилността на Балканите. Колкото по-добре се развиват, толкоз по-добре е за вложенията, за туризма, за пътникопотока, за товарите, добави Борисов.

По думите му концепцията да се създадат единни цени за придвижването на стоките, хората и товарите може фактически да направи района привлекателна за вложителите зона. Премиерът означи също, че министрите, които имат отношение към общите балкански планове, са получили инструкции да работят интензивно по тези тематики.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР