BlackBerry и Windows Phone са две големи имена, за които

...
BlackBerry и Windows Phone са две големи имена, за които
Коментари Харесай

BlackBerry се завръща от мъртвите

BlackBerry и Windows Phone са две огромни имена, за които оцеляването през последното десетилетие беше изключително мъчно, и до момента в който последният в последна сметка бе пенсиониран един път вечно, първият продължава да се бори за бъдещето си. Това съобщи Softpedia.

По-рано тази година TLC, компанията, която влага в BlackBerry през последните няколко години и която в действителност оказа помощ за изкарването на няколко устройства на пазара, разгласи, че се отхвърля от известната марка. Правата на китайската TLC върху марката BlackBerry изтичат на 31 август 2020-а и след тази дата компанията към този момент няма да продава устройства, носещи това име.

Е, не бързайте да отписвате в миналото известните телефони с големи физически Qwerty клавиатури. BlackBerry се завръща още веднъж, този път с помощта на компания, наречена OnwardMobility. Първо устройство към този момент се приготвя и ето всичко, което би трябвало да знаете за него.

Предвижда се смарт телефонът да започва през 2021-а, което значи, че BlackBerry и OnwardMobility към този момент са във фаза на обмисляне, като евентуално сега се приготвят прототипи, които биха могли да бъдат тествани по-късно тази година. Северноамериканските и европейските пазари ще бъдат първите, на които устройството ще дебютира.

Една от най-важните характерности на новия смарт телефон ще бъде поддръжката на 5G. Както всички към този момент знаят, производителите на телефони интензивно се конкурират в 5G надпреварата и явно BlackBerry желае да бъде в сходство с новите трендове на пазара.

Очаквано, операционната система на смарт телефона ще бъде Android. Това не е изненадващо, защото последните устройства на марката също използваха софтуера на Гугъл. Типично за BlackBerry, един от главните фокуси на смарт телефона ще бъде сигурността, като телефонът може да бъде ориентиран за предприятия и държавни консуматори.

Друга емблематична функционалност за марката, която ще си проправи път към новото устройство е физическата клавиатура. Двете компании към този момент потвърдиха, че това е методът, който желаят да употребяват.

Според съдействието, BlackBerry дава на OnwardMobility правото да създава, проектира и пуска на пазара новото устройство.

FIH Mobile ще дава отговор за дизайна и производството на смарт телефона.

Към този миг не са споделени техническите данни и цената на идното BlackBerry.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР