Бизнесмените Йордан Моллов, Кирил Джабаров и още 6 души отиват

...
Бизнесмените Йордан Моллов, Кирил Джабаров и още 6 души отиват
Коментари Харесай

Разследват мегаизмама за 4 млн. лева: Моллов и Джабаров от ...

Бизнесмените Йордан Моллов, Кирил Джабаров и още 6 души отиват на съд за финансови измами, споделиха на брифинг от Специализираната прокуратура. Те бяха задържани предходната година. заблуждавайки хора, че имат лиценз за капиталови медиатори заблудили 19 души да им поверят парите си. Щетата е за 4 млн. лева


Моллов и Джабаро имат знания като капиталови медиатори. Управлявали са комерсиалното сдружение " Глобал маркет ", което е било с лишен лиценз от КФН. Въпреки това двамата траяли да търсят пари от наивници. Създали огромна мрежа от компании на постанвени лица. Чрез чиновници в сдруженията се обаждали по телефона на инцидентни жители с предложение да им поверят парите си за ръководство. След като лицата, на които са се обадили са се съгласили, им се предложили контракти. Заблуждавали ги, че имат лицензи от КФН, написа " 24 часа ".

След като подписвали договорите превеждали пари по банковите сметки на следените от Моллов и Джабаров компании. След това сумите са прехвърляни на други и са теглени на каса. Обезпечени са 2 млн. лева по банкови сметки на измамниците. Запорирани са техни парцели.
Четирима прокурори са работили по случая. 81 са разпитаните очевидци.

Има и второ следствие по случая - за прането на пари, какот и за други измами. След установяването на всички обстоятелства прокуратурата ще реши дали да съобщи на съд и други.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР