Бизнесменът Васил Божков трябва да се яви в 13:00 часа

...
Бизнесменът Васил Божков трябва да се яви в 13:00 часа
Коментари Харесай

Васил Божков е извикан на разпит в прокуратурата

Бизнесменът Васил Божков би трябвало да се яви в 13:00 часа на разпит в прокуратурата. Той е извикан за показания по отношение на изказванията си, че е давал подкупи поради един от бизнесите си , предава .

Божков се върна в България, откакто повече от три години живееше в Дубай, до момента в който у нас му бяха повдигнати 19 обвинявания.

По неофициална информация, в 13:00 часа Васил Божков ще бъде закаран в постройката на някогашния профилиран съд с бус на Съдебна защита от Следствения арест, където се намира и сега.

Това, което се чака да се случи, е Васил Божков да повтори публично пред проверяващите изказванията си от март 2020 година, направени от Дубай. Тогава той сподели, че е давал милиони на някогашния министър председател Бойко Борисов, на тогавашния финансов министър Владислав Горанов, както и на тогавашната шефка на Комисията по финансите в Народното събрание Менда Стоянова. Причината за всичко това било да се одобряват данъчни закони, които да разрешават по-малко заплащане на данък и налози на бизнеса на Васил Божков.

Твърденията на Божков, несъмнено, бяха отречени от забърканите лица. Той твърдеше, че става въпрос за суми от порядъка на няколко милиона лв., раздавани кеш.

След това се стигна и до ареста на Владислав Горанов, Севделина Арнаудова, която също беше забъркана като индивида, който е пренасял парите от Божков към Борисов, беше задържан и самият водач на ГЕРБ. Той, дружно с Арнаудова и Горанов, останаха 24 часа в ареста, само че съдът сподели, че това задържане е нелегално.

Отново към 13:00 часа в постройката на ул. „ Черковна ”, се чака и някогашната брачна половинка на следователя Петър Петров – Любена Павлова. Тя даде няколко основни изявленията, в които твърдеше за корупция в правосъдната власт.

Това, което обаче импровизирано знаем, е, че би трябвало да ѝ бъдат повдигнати обвинявания по отношение на аферата „ Осемте джуджета ”. Тя и един от някогашните прокурори в Специализираната прокуратура бяха посочени като хората, които са съумели да присвоят полезности и монети от един от забърканите в аферата - някогашен притежател на асансьорния цех „ Изамет ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР