Бизнесменът Петър Величков, който е част от щаба на кандидатът

...
Бизнесменът Петър Величков, който е част от щаба на кандидатът
Коментари Харесай

Щабът на Бербатов за Борислав Михайлов: Това нещо трябва да спре

Бизнесменът Петър Величков, който е част от щаба на претендентът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, съобщи, че разпитът на актуалният началник на централата Борислав Михайлов от страна на прокуратурата е предстоящ.

Бившият вратар даде пояснения след сигнал за корист със служебно състояние и напън върху шефовете на зоналните препоръки на БФС по-рано през днешния ден (30 август). Той беше подаден, откакто от щаба на Бербатов внесоха подписка от 1/3 от клубовете с искане за привикване на ексклузивен избирателен конгрес. Тя обаче не беше почетена от централата.

Снимка: Lap.bg

" Това, че Михайлов дефинира сигнала като " безразсъден ", единствено по себе си е неуместно. Сигналът беше изработен от нас по отношение на това, че с нас се свързаха доста клубове, които бяха подписали Декларация за привикване на ексклузивен конгрес. В последна сметка, когато станаха десетки, ние взехме решение да продадем един сигнал в прокуратурата за това. Сигналът, който сме подали, е с съответни лица, президенти на клубове, съответни клубове, съответни неща, които шефовете на зонални препоръки са правили по отношение на тях, с цел да ги притискат да си отдръпват декларацията. Дали е безразсъден или не, това прокуратурата ще реши. След като стартира да ги вика един по един, значи не е тъкмо по този начин ", съобщи Величков пред bTV.

Той сподели, че чака най-малко един от шефовете на зоналните препоръки да опише по какъв начин Михайлов е оказвал напън и прикани това деяние от страна на президента на БФС да спре.

" Далеч съм от мисълта, че надали не Михайлов ще го вкарат в пандиза поради това, че се е възползвал от служебното си състояние и е упражнявал посредством шефовете на зоналните препоръки напън. В последна сметка ние взехме решение да подадем този сигнал, тъй като това нещо трябваше да спре. Ако в този момент бъдат уличени в това, което са правили, ще бъде хубаво. Ако не бъдат уличени, евентуално ще си помислят два пъти преди да го създадат още веднъж. Предстои конгрес. Имайте поради, че става въпрос за 30 шефове на зонални препоръки. Все някой от тези хора ще има героизъм и чест да отиде да каже какво ги е карал Михайлов да вършат ", сподели той.

Снимка: Lap.bg

Величков също по този начин разяснява решението на Изпълнителния комитет към БФС да насрочи постоянен избирателен конгрес за 18 март 2022 година Тогава ще завърши четвъртият мандат на Михайлов като президент на централата.

Според предприемача избори на въпросната дата няма да се състоят, а от БФС пробват да изместят във времето наложителната процедура.

" Ние не сме хора, които ще тръгнат да упорстват. Ако вярвахме в реалност, че напролет на 2022 година ще има конгрес, ние нямаше да упорстваме и да настояваме изключителният конгрес по искане на повече от 1/3 от клубовете да бъде свикван. Ние не имаме вяра, че Михайлов и неговото обграждане изобщо имат желание да привикват конгрес напролет на 2022 година Това е по няколко аргументи. Начинът на привикване на този конгрес на 18 март беше по метод, по който няма по какъв начин да бъде разгласен. Там бяха позволени такива неточности от юридическа позиция. Или тези хора работят изцяло аматьорски, или екипът на Михайлов не е на място. По-скоро считам, че този конгрес беше разгласен, с цел да се успокои малко ситуацията, с цел да си кажат клубовете, че ще свикат конгрес. В последна сметка регистърът отхвърли да свика конгрес по този метод. Ако това управление на БФС не свика конгрес, тогава, когато би трябвало да бъде призован следващата година, не свика и 2023, и 2024 година, нищо не може да бъде направено, също така, което разрешава уставът, а точно - това, което вършим сега ", съобщи Величков и добави:

" Клубовете търсят своите права, считат, че правата им са нарушени, очевидци са на неведнъж жестоко тъпчене на устава. Това, което показа Михайлов, че не може да има привикване на ексклузивен конгрес, е тежко и погрешно. Той приказва за три презумпции и едната е тежко тъпчене на устава. Печели се време, с цел да може Михайлов да се легитимира пред ФИФА И УЕФА, показвайки, че има желание да организира конгрес "

Снимка: Ладислав Цветков

В края на 2019 година Борислав Михайлов подаде оставка, само че повече от година по-късно я отдръпна. Това се случи ден, откакто Димитър Бербатов съобщи желание да се включи в борбата за президентския пост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР