Бизнесменът излезе от ареста срещу парична гаранция от 20 хиляди

...
Бизнесменът излезе от ареста срещу парична гаранция от 20 хиляди
Коментари Харесай

Велико Желев: Обвинението е смешно, Благой Андонов е откраднал много повече пари

Бизнесменът излезе от ареста против парична гаранция от 20 хиляди лв.. Това оповестиха от прокуратурата като прецизираха, ченяма данни за заплаха той да се укрие или да извърши ново закононарушение. Наложена му е възбрана да напуща страната.

Строителният бизнесмен е упрекнат в опит да принуди посредством мощ някогашния си чиновник Благой Андонов да поеме имуществено обвързване на обща сума от 68 000 лева

Строителният бизнесмен Велико Желев бе арестуван за 24 часа по следствие за нанасяне на телесна щета и изнудване, оповестиха от Софийската районна прокуратура. Желев е упрекнат, че дружно с още двама души е пребил собствен някогашен чиновник и го принудил да подпише документи с погрешно наличие за вдишване на отговорности.

По първична информация документите са свързани с изчезналите към 30% от асфалта на Северната скоростна дъга. От прокуратурата за момента отхвърлят съществуването на такава връзка.

Причина за задържането му е следствие на Министерство на вътрешните работи, обвързвано с нанасяне на телесна щета на някогашен чиновник, изясни Борислав Георгиев от Софийската районна прокуратура.

Велико Желев е притежател на редица строителни компании, най-голямата от които е " Хидрострой ".

По времето на държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи за малко беше началник на пътната организация. Възходът на строителната му империя стартира по времето на ръководството на държавното управление на Сергей Станишев, само че в топ три влезе по времето на ГЕРБ, откакто през 2016 година закупи свързваната с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски " Водстрой 98 ", която преименува на ВДХ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР