Бизнесменът Георги Гергов дарява на Община Пловдив 300 000 лева

...
Бизнесменът Георги Гергов дарява на Община Пловдив 300 000 лева
Коментари Харесай

Георги Гергов дарява парите за изграждането на лаборатория за COVID-19 в Пловдив

Бизнесменът Георги Гергов подарява на Община Пловдив 300 000 лв. за лабораторията за ковид, която следва да стартира работа в УМБАЛ " Св. Георги ". Това разгласи кметът Здравко Димитров на съвещанието на Общинския спешен щаб.

" В този миг всички би трябвало да сме съответни и единни. От нас зависи дали ще имаме дребни или огромни вреди ", съобщи Гергов, който се включи в предаваното онлайн съвещание.

Бизнесменът заяви още, че за полева болница са отделени две покои в панаира.

Освен парите, той ще подари 1000 защитни шлема за потребностите на Пловдив, както и още 10 000 на Националния спешен щаб.

" При потребност се схваща кои са същинските българи ", съобщи кметът Димитров и благодари на предприемача. Същото е направил и министър председателят Бойко Борисов откакто е схванал за жеста.

Финансистът на УМБАЛ " Св. Георги " Момчил Мавров изясни, че с дарението ще бъде оборудвана с всичко належащо лабораторията, която следва да стартира работа до 10-12 дни.

Кметът Димитров разгласи и други огромни компании, които са създали дарения - " Бултекс " ООД - 4000 маски, " Керамик Груп " - 1000 маски, " Роза импекс " - 110 литра дезинфектант, КЦМ- 40 000 лева. " Нестле " ще помогне с пакетирани храни, а други компании ще дарят дезинфектанти и белина.

Градоначалникът още веднъж прикани пловдивчани да бъдат виновни и да не хитруват в опитите си да изоставен града без да имат съществени учредения. Той се възмути от безразборното изхвърляне на отпадъци в Столипиново, където в рамките единствено на този месец два пъти са били извозени по 50 тона боклуци.

„ Умолявам жителите на този квартал, да не хвърлят отпадъци на всички места! Имам възприятието, че ги събират от другите елементи на града и ги изсипват пред тях. Когато не се пази, ще бъдат хвърляни на вятъра средства ", сподели кметът. Той добави, че е разпоредил да се ускори дезинфекцията по улиците и кофите за отпадък в целия град.

Зам.-кметът Тодор Чонов заяви, че е посетил пловдивска фабрика за защитни костюми и маски, като към този момент се чакат първите 200 бройки, които ще бъдат дадени на медиците. Всички общински лечебни заведения ще бъдат снабдени с всички нужни защитни ограничения. Средствата от културни и спортни събития, които няма да се проведат ще бъдат ориентирани към закупуването на защитни костюми, маски и шлемове.

„ Каквото зависи от Община Пловдив, ще бъде направено нужното. Съпричастни сме към техния труд. На амбразурата са лекарите и служителите на реда ", сподели кметът.

Калин Калинов, началник на общинското опазване на здравето, изясни, че по време на днешната среща с личния състав на общинската болница " Св. Мина " са уверили екипа, че са обезпечени всички нужни защитни средства.

Той съобщи, че ще бъде в болничното заведение, а не в кабинета си, с цел да бъде съпричастен с медиците от " Св. Мина ".

Зам.-кметът по финанси Илия Кирчев пък прикани пловдивчани, които имат опция, да си платят налозите и таксите, с цел да може общината да действа обикновено поради непредвидените разноски за битка с епидемията. Той посъветва заплащането да бъде направено онлайн.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР