Бизнесменът Байрам Солак, който се води собственик на парка зад

...
Бизнесменът Байрам Солак, който се води собственик на парка зад
Коментари Харесай

Бизнесмен от Йордания, разгневил пловдивчани, стана клиент на Темида

Бизнесменът Байрам Солак, който се води притежател на парка зад пловдивския хотел "Санкт Петербург ", към този момент е клиент на прокуратурата. Но не поради скандалния имот, който желае да застрои, а поради нещо надалеч по- банално - отвод да извърши полицейско предписание, написа Трафик нюз.

Строителният бизнесмен отказал да спре за инспекция и "отсвирил " патрула на асеновградското районно ръководство.

42-годишният Солак бил засечен да се движи с автомобила си "Тойота Хайлукс " с висока скорост по пътя Асеновград - Мулдава, към 2 часа през нощта на Бъдни вечер. В региона имало полицейски патрул, който подал звуков и светлинен сигнал, само че лидерът ги пренебрегнал и траял без да спре за инспекция.

В следствие против него е формирано бързо произвеждане по член 270 алинея 1 от Наказателния кодекс, който планува до 3 години отнемане от независимост и санкция.

Йорданецът Байрям Сали Солак e притежател (поне по документи) на 18 дка зелена повърхност до хотел "Санкт Петербург " му.

Неофициално в строителния отрасъл се разяснява, че той е дясната ръка на бизнесмена Таха Рахман. Миналата година десетки поданици от Кършияка излязоха на митинг, с цел да спрат застрояването на въпросния терен. Проблемът стигна даже до министър- ръководителя Борисов, който персонално се срещна с протестиращите и ги увери, че зелената повърхност няма да бъде застроена.

След това от общината оповестиха, че Солак желае 15 милиона лв. за терена, само че юристът му Иван Демерджиев опроверга информацията и съобщи, че клиентът му чака предложение за подмяна с различен равносилен терен. Спорът към момента е провесен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР