Бизнесмен бе осъден за укриване на данъчни задължения в особено

...
Бизнесмен бе осъден за укриване на данъчни задължения в особено
Коментари Харесай

Осъдиха бизнесмен за борч от 200 бона

Бизнесмен бе наказан за укриване на данъчни отговорности в изключително огромни размери. Фирмаджията ще би трябвало да заплати 198 343 лева неплатени данъчни отговорности с лихвите на страната.

Окръжният съд на Смолян наказа 37-годишния Юлиян Кушелиев от златоградското село Старцево с отнемане от независимост за 2 години и 8 месеца и конфискация на лекия му автомобил „ Фолксваген Венто “, като го призна за отговорен за отбягване на заплащания към страната за 21 данъчни интервала. Присъдата е условна за период от 5 години и предстои на протестиране пред Апелативния съд в Пловдив.

По делото е открито, че притежателят и шеф на „ Сънлес - 81 “ ЕООД, която се е занимавала с произвеждане на дървен материал, не е плащал Данък добавена стойност, употребявайки документи с погрешно наличие в продължение на 21 месеца сред 2011 и 2014 година През 2016 година Кушелиев е постигнал конвенция с прокуратурата, утвърдена от Районния съд на Смолян, за кумулиране на присъди по предходни каузи. Тогава му е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от четири месеца с изпитателен период от три години за това, че сред 2013 и 2014 г, откакто сдружението му изпада в положение на несъстоятелност и е спряло заплащанията по изискуеми и ликвидни публичноправни и частноправни отговорности, не е декларирало това пред Окръжния съд и не е поискано разкриване на произвеждане по неплатежоспособност.

Фирмата му дължала в оня интервал 168 460 лева, от които над 47 хиляди лв. за Данък добавена стойност, локални налози и такси към община Златоград, а частните отговорности са били в размер над 121 хиляди лв.. Мъжът е бил лишен тогава от правото да ръководи моторно транспортно средство.

Кушелиев основал едноличното си сдружение през 2010 година. Справка в Търговския указател сочи, че компанията има два запора. Единият от тях е за 28 800 лв. от „ Нортек “ ЕООД, а другият е за 100 хиляди от турска компания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР