Бизнесът у нас страда от излишни административни ограничения при вноса

...
Бизнесът у нас страда от излишни административни ограничения при вноса
Коментари Харесай

Бизнесът иска облекчения за вноса на работна ръка

Бизнесът у нас страда от непотребни административни ограничавания при вноса на фрагменти, каквито липсват в Европейски Съюз. Сред тях са лимитът за наемане на задграничните служащи, високите такси, дългите периоди за утвърждение. Страната ни няма дипломатически представителства в страни, които са крупни експортьори на работна ръка като Киргистан и Бангладеш, заяви във Варна ръководителят на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Според него сега преработващата ни промишленост има късмет да поеме редица действия, които се местят от Русия, Украйна и Китай, само че спирачка е точно дефицитът на фрагменти. „ Недостигът на пазара на труда в този момент е към 200 000 души, само че той ще пораства, тъй като всяка година губим по 50 000 души по чисто демографски аргументи. Тази наклонност ще продължи най-малко през идващите 20 година поради спада на раждаемостта след началото на демократичните промени “, предвижда Велев. Той акцентира, че облекчаването на вноса на фрагменти ще докара до повече доходи в хазната и до растеж на стопанската система.

Заради неналичието на устойчиво ръководство България единствена от страните членки на Европейски Съюз в преход още не е завършила и със серия други значими промени, част от които към този момент са презрели, сподели Велев. За образци той уточни ТЕЛК, определянето на такса боклук не съгласно генерираното количество боклуци, а съгласно типа и цената на парцела и класът прослужено време, който дефинира като дискриминационен по отношение на младите.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР