Бизнесът ще продължи да получава помощи по схемата 60/40, а

...
Бизнесът ще продължи да получава помощи по схемата 60/40, а
Коментари Харесай

Помощите по схемата 60/40 и 50 лв. за пенсионерите остават

Бизнесът ще продължи да получава помощи по схемата 60/40, а пенсионерите няма да останат без добавките от по 50 лева и по време на служебното държавно управление. Това стана ясно от изказването на новия финансов министър Асен Василев, който даде обещание да откри нужните пари, като прекрои другите разходи.

Преди това той упрекна своя предходник Кирил Ананиев, че кабинетът на ГЕРБ не е актуализирал Бюджет 2021.

По калкулации на Министерството на финансите нужната сума за пенсионерските добавки за 7-те месеца до края на годината е 731 млн. лева За схемите 60/40 и 80/20 няма обществени сметки, само че се знае, че единствено през първото тримесечие на годината те глътнаха над 300 млн. лева

Асен Василев удостовери, че социално-икономическите антикризисни ограничения са обезпечени до края на май.

" Оттук нататък ще се търсят запаси в положението на настоящия бюджет, с цел да бъдат продължени тези ограничения ", сподели новият финансов министър. Според него, " за жалост ", е изтърван моментът за актуализация на бюджета, заради което служебното държавно управление ще работи с наличните пари, тъй като няма парламент, който да гласоподава проверката. " Основната ни задача е обезпечаването на изборите и да се погрижим за жителите и бизнеса, които са в доста тежка обстановка след повече от една година финансова, икономическа, а към този момент и политическа рецесия ", сподели Василев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР