Бизнесът ще получи помощ заради високите цени на електроенергията и

...
Бизнесът ще получи помощ заради високите цени на електроенергията и
Коментари Харесай

Българският бизнес ще получи енергийни компенсации и за април

Бизнесът ще получи помощ поради високите цени на електрическата енергия и през април. По проект обезщетенията трябваше да завършват през този месец, само че поради войната в Украйна ще бъдат продължени. Тази седмица предстоят още диалози с работодателите, с цел да се посочи в какъв размер ще е помощта. Това съобщи министър председателят Кирил Петков на брифинг след среща с бизнес организациите.

Всички дружно ще работим ръка за ръка, с цел да излезем от невижданите опасности поради войната и да оцелеем като стопанска система. Бизнесите и работните места да бъдат непокътнати ", съобщи Петков.

Енергийният министър Александър Николов уточни, че двете страни разискват и нов механизъм, тъй че в дълготраен проект работодателите да имат повече предвидимост.

Ще се прегледат средносрочни и дълготрайни решения за пазара, с цел да има повече изясненост в корпоративния бранш не за месец, а за година напред ", уточни Николов.

Премиерът съобщи, че се мисли за дълготрайни контракти със период от 1 година. Така работодателите няма да са наранени от измененията в енергийния бранш и непрекъснато покачващите се цени в сегмента " Ден напред ".

" Ако това бе направено, бизнесът нямаше да е изправен пред тези опасности. Сега ще го създадем дружно, само че би трябвало да действаме доста бързо ", съобщи Петков.

Той моли жителите да не разчитат на информация от обществените мрежи и да не се поддават на суматоха, каквато се наблюдаваше в събота с всеобщото изкупуване на олио или преди седмица – с горивата.

Продуктите няма да свършат. Нека не даваме опция на спекуланти да ловят ръба в мътна вода ", уточни Петков.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР