Бизнесът с вестници на Рупърт Мърдок в Австралия заяви, че

...
Бизнесът с вестници на Рупърт Мърдок в Австралия заяви, че
Коментари Харесай

Мърдок спира да печата 112 вестника в Австралия

Бизнесът с вестници на Рупърт Мърдок в Австралия съобщи, че повече от 100 негови вестника ще бъдат единствено цифрови или ще изчезнат напълно , оповестява БиБиСи.

От идващия месец 76 районни и локални вестници стават единствено онлайн и изцяло закриват други 36 .

News Corp Australia съобщи, че т ози ход ще значи загуба на работни места , само че не разяснява какъв брой ще бъдат съкратени.

Блокадата поради ковид засегна доходи от реклама, ускорявайки спада в медийния бранш на страната .

Изпълнителният ръководител на News Corp, Майкъл Милър, посочи по какъв начин пандемията е засегнала бизнеса: " Covid-19 повлия на устойчивостта на общностното и районното издание ".

" Следователно, с цел да отговорим на тези изменящи се трендове, ние прекрояваме News Corp Australia , с цел да се съсредоточим върху мястото, където се движат потребителите и бизнеса, и да затвърдим позицията си на водещата австралийска медийна компания за онлайн вести . "

Съгласно проекта, главните ежедневници на News Corp, в това число " Херлад Сън " и " Дейли Телеграф ", ще станат по-фокусирани върху страната със наличие от районни и общностни публицисти .

По-големите районни вестници, като " Меркурий Хобарт " или " НТ Нюз ", ще продължат да се разгласяват и печатно.

Корените на световната империя на Мърдок са в австралийските вестници. Но сходно на огромна част от останалия свят, обичайна медийна промишленост в Австралия е под мощен напън през последните години , защото рекламодателите се обръщат към интернет колоси като Фейсбук и Гугъл Alphabet.

Няколко медийни компании в страната към този момент направиха съкращения или затвориха изцяло по време на пандемията , като най-новите са Buzzfeed Australia и 10 Daily, уеб страница за новините на притежателя на ViacomCBS, Ten Network.

По-рано тази година Australian Associated Press , който бе част от собствеността на News Corp, разгласи, че завършва след 85 години в бизнеса .

News Corp води настояща акция, с цел да накара онлайн компаниите да заплащат за австралийското наличие, което споделят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР