Бизнесът с трафик на хора генерира огромни печалби, които в

...
Бизнесът с трафик на хора генерира огромни печалби, които в
Коментари Харесай

Криминалист: Невъзможно е трафикът на хора да бъде спрян

Бизнесът с трафик на хора генерира големи облаги, които в този миг даже наркортрафикът не доближава. Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ криминалистът Иван Савов.

Смятам, че към този момент е съвсем невероятно да се спре този незаконен бизнес, само че би трябвало да се откри метод най-малко да бъде стеснен. Органите на Министерство на вътрешните работи поставят големи старания в тази посока и те дават резултат. Липсват съответно готови фрагменти, които да образоват новопостъпилите, имаше на процедура десетилетия, в които защита на границата на процедура нямаше, изясни той.
Бяхме очевидци на неуместни управнически решения от управлението на Министерство на вътрешните работи – като това да се изпращат районни инспектори от градовете и патрулиращи служители на реда, които да охраняват държавната граница, без да имат никакво особено съоръжение. Имаше даже информация, която се удостовери, че има несъответственост сред радиостанциите, които те употребяват и тези на Гранична полиция.
Ние нямаме идея за защита на националната граница, безапелационен беше криминалистът. По думите му приемането на България в Европейски Съюз не извинява свалянето на защитата по границите. В Министерство на вътрешните работи по думите му липсват задоволително готови управителни фрагменти, които да се занимават с този проблем.

Иван Савов изясни, че не всички каналджии, които се занимават с трафика на хора, са познати на управляващите, само че и те съумяват бързо да се прегрупират.
Да кажем, че имате персонален миниван – може да отидете до Бургас, да качите петима души, те да ви дадат по 500€ и да ги докарате до София. Така към този момент вие сте трафикант и имате 2500€ в джоба си за по-малко от ден.
Има санкции за това закононарушение, само че те са леки, регистрира още криминалистът, главно тъй като законодателството ни не е приспособено за този проблем.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР