Бизнесът с полупроводникови памети преминава през трудни времена(снимка: CC0 Public

...
Коментари Харесай

Сливане ще създаде втория по големина играч във флаш паметите


Бизнесът с полупроводникови памети минава през сложни времена
(снимка: CC0 Public Domain)

Производителят на сторидж устройства Western Digital има намерение да слее част от бизнеса си с Kioxia. Сделката ще сътвори втория по величина производител на флаш памети в света.

Преструктурирането на Western Digital Corporation (WDC), което допуска обособяване на бизнеса с флаш памети, от дълго време се разисква в медиите и промишлеността. Според източници на Блумбърг, договорката с Kioxia може да се реализира през идващите месеци.
още по темата
Евентуалната договорка ще докара до основаване на компания, чиито акции ще бъдат листвани както в Съединени американски щати, по този начин и в Япония. Представители на Western Digital ще ръководят новия бизнес.

Преговорите сред двете компании напредват, макар че е прекомерно рано да се приказва за дефинитивна конструкция на бъдещата компания. На този стадий се допуска, че бизнесът с полупроводникови памети на WDC ще бъде структурно обособен от американската корпорация и единен с активите на Kioxia.

Акциите на обединената компания ще излязат на фондовия пазар както в Съединени американски щати, по този начин и в Япония, само че с известно закъснение във времето, съгласно източници, осведомени с договарянията. Съюз сред WDC и Kioxia беше обсъждан още през 2021 година, само че тогава двете страни не можаха да реализират съответни съглашения.

Напоследък бизнесът с полупроводникови памети минава през сложни моменти: цените и търсенето са паднали, само че това може да насърчи сливането на компании при по-изгодни условия.

Комбинацията от активи на WDC и Kioxia ще сътвори втория по величина производител на полупроводникови памети след Samsung. Kioxia и Western Digital в този момент имат взаимно дружество за флаш памети в Япония, тъй че двете компании към този момент имат партньорска история.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР