Бизнесът иска газ на най-добра цена, произходът няма значение, коментира

...
Бизнесът иска газ на най-добра цена, произходът няма значение, коментира
Коментари Харесай

Васил Велев: Бизнесът иска газ на най-добра цена, произходът няма значение

Бизнесът желае газ на най-хубава цена, произходът няма значение, разяснява пред БТВ Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал/АИКБ/. Той акцентира, че Европа се доставя с съветски газ на 40% от своето ползване и е ясно, че дори в средносрочен проект този газ мъчно може да бъде сменен.

" Няма ембарго за съветски газ, т.е. Европа не е присъединила в глобите си доставките на съветски газ. От там насетне разплащанията за него явно би трябвало да се вършат по метод подобен, че продавачът да може да употребява парите си ", счита Велев. Той напомни, че през вчерашния ден финансовият министър Асен Василев е призовал Европейската комисия да обясни дали разликите при разплащанията за съветски газ от обособените страни в Европейски Съюз значат, че някои са третирани друго от страна на " Газпром " или става въпрос за нарушение на глобите от страна на компании в някои страни членки.
„ Ама ние по какъв начин ще вземем газ, в случай че не ни вземат парите? Някакво желая хем да вземем газ, хем да не ни вземат парите. И с цел да си употребява продавачът парите, той би трябвало да ги получи на място, където не могат да му ги блокират. Това място е в рубли, тъй като в случай че парите са в долари, те са в действителност в кореспондентски сметки в американски банки и могат да бъдат блокирани “, посочи още ръководителят на АИКБ. По думите му за бизнеса има значение цената и по кое време тя е по-ниска - когато купуваме непосредствено от доставчика или когато минава през медиатор.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР