Бизнесът и политиците във Варна очакват какъв пасианс ще подреди

...
Бизнесът и политиците във Варна очакват какъв пасианс ще подреди
Коментари Харесай

Бизнесът и политиците във Варна очакват Бойко Борисов да подреди Пасианса 


Бизнесът и политиците във Варна чакат какъв пасианс ще подреди Бойко Борисов за морската столица. 

Почти всички съществени играчи залагат, че водачът на ГЕРБ още веднъж ще номинира Иван Портних за кандидат-кмет на партията.

Кандидат-кмет на ПП-ДБ ще е Благомир Коцев, някогашен регионален шеф. 

Преди формалните номинации господства теорията, че ГЕРБ и ПП-ДБ ще направят коалиция и във Варна и ще разпределят властта.

Според теорията на сделката кметът на Варна ще от ГЕРБ, както и кметовете в петте региона и ръководителя на Общинския съвет.

ГЕРБ и ПП-ДБ образуват болшинство в Общинския съвет с поддръжката на партньори. 

Благомир Коцев ще стане първи заместник-кмет, ПП-ДБ ще имат първи заместник-кметове в регионите, управителен позиции в огромна община, позиции в бордовете на сдруженията по схемата „ 50 на 50 “.

Лансира се и теорията на борбата – ПП-ДБ вършат мощна предизборна акция, за да завоюват кметската позиция в огромна община и в два от регионите – „ Одесос “ и „ Приморски “.

Как обаче ПП-ДБ ще образува болшинство в Общинския съвет, в случай че скочи на ГЕРБ?

Бойко Борисов има алтернатива за болшинство в Съвета и без ПП-ДБ. Според изборджии ГЕРБ ще има 14 общински съветници. Партньорската листа на Светлан Златев 6, Съюз на демократичните сили 2, „ Левицата “ с лидер на листата Иван Иванов 2, Генади Атанасов 2, Движение за права и свободи 2, Веселин Марешки 2, само че той може да направи предизборна коалиция със Съюз на демократичните сили или с друга партньорска листа, Ангел Дерменджиев 2.

Аритметиката по тази скица излиза, само че в нея има противодействия и някои от играчите може да слагат изискване, че ще вземат участие в болшинството, ако техните съперници не са в него. 

След вота евентуално ще се пренаредят групи и ще има борба за заместник-председателски позиции.

Вероятно по тази причина Бойко Борисов работи по разновидността коалиция с ПП-ДБ и подкрепа от партньорски листи.

ПП-ДБ обаче упорства за кметските позиции в „ Одесос “ и „ Приморски “ и председателската позиция в Общинския съвет.  

Бойко Борисов прави срещи със знакови политически, бизнес и изборджийски фактори, показвайки запас на водачите на ПП-ДБ, че ще завоюва вота, ако изберат да водят борба с ГЕРБ във Варна.

Някои от водачите на огромния бизнес в морската столица дават знак, че предпочитат разновидността за сделка, други са както против ГЕРБ и статуквото, така и против ПП-ДБ.

Единна бизнес съпротива против ГЕРБ не се образува и това дава опция на Бойко Борисов да маневрира и да подрежда огромна коалиция с Даниел Лорер.

Лансира се и трета доктрина – външни фактори влизат в играта и американците намекват на Борисов, че е по-добре поради войната в Украйна да отстъпи Варна на ПП-ДБ.

Тази доктрина е по схемата „ Очаквайте непредвиденото “. Борисов обаче има не по-малко положителни позиции в Посолството от водачите на ПП-ДБ, а и заема твърда проукраинска и антируска позиция. 

Партньорите му в бизнеса, които са фактори за вота, също са добре представени в амбасадата на Съединени американски щати, само че доста по-важно е, че имат тактика за реализиране на ползите си в идващия мандат, построили са изборджийски машини, подредили са партньорски листи, които ще наливат избор за претендента на ГЕРБ.  

Всъщност пасиансът във Варна не се подрежда единствено от Бойко Борисов, само че и от бизнес факторите, както сътрудниците на ГЕРБ, по този начин и от съперниците. 

Схемата „ Очаквайте непредвиденото “ може да се осъществя, единствено ако се вдигне мощна вълна от протестен избор и се образува общ фронт против ГЕРБ, но как „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия ще създадат „ партия “ с ПП-ДБ, както и в случай че някой огромен бизнес състезател налее милиони, което към този момент не се вижда, за да събори Статуквото и да пренареди корпоративно-политическия модел.

Освен това ГЕРБ към този момент е в предкампания по изпитана и до момента печеливша схема с бизнес, с който работи – ремонтират се освен булеварди, само че и уличките в междублоковите пространства, освен това настилката се сменя напълно – класическо усвояване на запас против корпоративен избор. ГЕРБ разполага и с административен вот посредством огромна община и петте районни кметства.

Затова ГЕРБ лидира, само че по какъв начин Бойко Борисов ще подреди пасианса ще зависи от паритетите, които желае да построи във Варна, или от паритетите, които ще иска да построи посредством вота в морската столица, с цел да не се дестабилизира правителството. 

Борисов е основен фактор за подреждането на Пасианса, само че във Варна има мощни фактори, които се интересуват повече от опазване на преобладаващите си позиции в корпоративно-политическата скица в морската солица, в сравнение с от играта за паритетите в държавното управление.

Бойко Борисов е многоопитен корпоративно-политически състезател и евентуално ще остави корпоративните фактори във Варна да подредят схемата посредством изборджийските си машини и въздействието си в партиите, ще разгласи кметската номинация и ще съобщи – „ Варненци вземат решение изборите! “. 

bgsniper.com  
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР