Бизнесът алармира, че от началото на август ще остане без

...
Бизнесът алармира, че от началото на август ще остане без
Коментари Харесай

Бизнесът алармира: Остава без обещаните компенсации за тока от август


Бизнесът сигнализира, че от началото на август ще остане без обещаните обезщетения поради скъпия ток.

Правителството и енергийното ведомство още не са създали нужното, с цел да бъде изпълнено решението на Народното събрание с актуализацията на бюджета.

Предприятието за произвеждане на целулоза в Свищов изразходва 250 мегавата електрическа енергия на ден. На ток са шестте индустриални цеха.

„ При съществуване на отплата от страната заводът ще заплати 1 млн 250 хиляди лв.. Ако тази отплата липсва сумата доближава 3 млн 200 хиляди лв. “, споделя Пламен Петров, шеф на индустриалната активност.

Средната цена на тока на енегийната борса за юли е към 621 лв. на мегават час. За предприятието тази цена е непостижима за заплащане. От началото на година към този момент са спирали един път работа за 40 дни.

Депутатите одобриха, че от 1 юли на компаниите да бъдат изплащани обезщетения за цената на електрическата енергия над прага от 250 лева./мегават часа. Но в случай че до дни кабинета не одобри решение за действително пренасочване на средства, търговците са предизвестяват бизнеса, че ще им бъде начислена цялата сума.

В позиция до bTV от Министерство на енергетиката дадоха отговор, че план на такава стратегия е квалифициран от Министерството на енергетиката и нейното разглеждане от Министерски съвет следва.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР