Бизнес форум на тема Финансиране на българския бизнес чрез схеми

...
Бизнес форум на тема Финансиране на българския бизнес чрез схеми
Коментари Харесай

Община „Тунджа“ организира форум за финансиране на бизнеса

Бизнес конгрес на тематика „ Финансиране на българския бизнес посредством схеми за подкрепяне и грантове за вложения “ сложи началото на празничните прояви, отдадени на 22 април – Деня на Община „ Тунджа “.

Тази година общината провежда ХV-то издание на форума, с цел да възвърне положителната процедура да бъде в помощ на бизнеса и дружно с него да чертае хоризонтите на развиване за възстановяване на средата на живот в 44-те обитаеми места и задържане на хората в тях.

Форумът беше открит с онлайн одобрение на заместник-министъра на земеделието Георги Събев. Той посочи, че в лицето на Министерство на земеделието Община „ Тунджа “ и тези, които живеят и реализират бизнес на нейна територия, имат сътрудник, който им е съдействал и ги е подпомагал до момента и ще продължи да го прави. Зам.-министърът очерта опциите за земеделските производители, които дават Стратегическият проект за развиване на земеделието и селските региони и Националният проект за възобновяване и резистентност, по който до седмици ще стартира банкет по съставен елемент „ Устойчиво селско стопанство “.

Гости на форума бяха регионалният шеф Георги Чалъков, изпълнителният шеф на РАО „ Тракия “ проф. доктор Иван Върляков, ръководителят на Общински съвет „ Тунджа “ Нели Славова, Светозар Грозев, ръководител на УС на МИГ Тунджа и зам.-кмет на общината.

Кметът на Община „ Тунджа “ Георги Георгиев изрази удовлетворение, че след няколкогодишно спиране общината още веднъж възобновява бизнес форумите, като метод за директен контакт с бизнеса. „ Не познавам друга община с толкоз развита съпричастност на бизнеса и на цялата локална общественост към самодейностите на общината и на други неправителствени организации и жители. Няма самодейност, която да не среща поддръжката на хора, които безкористно да оказват помощ. Така се построява локална общественост “, сподели тунджанският кмет и добави: „ Големият смисъл на нашата работа е удовлетворението, че хората оценят постигнатото – благодарят, когато има за какво, а това, че доста желаят от нас, значи, че и доста ни имат вяра “.

Проф. доктор Иван Върляков посочи, че ролята на общини като „ Тунджа “ е да затвърдят процеса на развиване на селските региони, а триумфът зависи от съдействието, което се построява на бизнес конгреси като този.

На форума бяха показани новото потомство биопродукти, заместващи стандартното земеделие. Управителят на Областен информативен център Деница Цонева приказва за опциите, които дават на бизнеса стратегиите „ Конкурентноспособност и нововъведения в предприятията “ и „ Развитие на районите “.

Председателят на Местна инициативна група – Тунджа Светозар Грозев показа поддръжката за бизнеса по актуалната тактика за локално развиване и индикативните стойности на новата тактика, която е в развой на създаване. Тя още веднъж ще бъде с многофондово финансиране с опция да бъде предпазен финансов запас от над 9 млн. лева Новото за нея е, че МИГ Тунджа ще разшири територията си, като към 44-те обитаеми места на общината ще бъдат присъединени и три прилежащи села от община Сливен – Крушаре, Бозаджи и Чокоба, което ще даде преимущество при оценката на новата тактика.

В заключителното си слово кметът на общината очерта какво следва да се случи в общината до края на тази година и вероятностите отсега нататък. Той изрази и задоволството си от възобновения директен контакт с бизнеса, както той го окачестви - „ ръка за ръка община и бизнес дружно за по-добра община „ Тунджа “ във всяко отношение “.

На финала регионалният шеф Георги Чалъков напомни кои са стратегически значимите обекти за района, по които към този момент е почнала реализация – ж. п. линия Ямбол – Одрин, четирилентов път Граничен контролно-пропусквателен пункт – Лесово – до връзката с Автомагистрала „ Тракия “ и разширение на митнически пункт Лесово до размерите на Капитан Андреево, който е най-големият митнически пункт в Европа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР