Бизнес-фамилията Маринела и Ветко Арабаджиеви да бъдат освободени от следствения

...
Бизнес-фамилията Маринела и Ветко Арабаджиеви да бъдат освободени от следствения
Коментари Харесай

Арабаджиеви излизат от ареста, делото се връща в прокуратурата

Бизнес-фамилията Маринела и Ветко Арабаджиеви да бъдат освободени от следствения арест, постанови в четвъртък спецсъдът. Делото против тях се приключва и се връща на прокураутрата поради позволени пропуски по време на следствието. Става дума за нарушавания при предявяване на обвиняванията.

Дори и те да бъдат отстранени, няма гаранция, че процесът още веднъж ще тръгне в къси периоди. Оказа се, че против Ветко Арабаджиев има висящо дело в Испания и материалите по него за изискани. Докато не дойдат, процесът у нас няма да тръгне.

Арабаджиеви са в ареста от повече от година. Преди това съпрузите бяха търсени няколко месеца преди ареста им в Испания. Двамата са упрекнати в присъединяване в незаконна група за данъчни закононарушения. Обвинение за пране на пари има синът им Вълчо Арабаджиев, както и чиновници на компаниите им.

Според решението на съда Маринела Арабаджиева би трябвало неотложно да напусне ареста и да бъде пратена вкъщи си. Незабавно освобождение обаче не е постановено за брачна половинка ѝ. Решението не е дефинитивно и може да бъде обжалвано.

През последните месеци Арабаджиеви неведнъж се опитваха да излязат от ареста. Най-често посоченият мотив бе влошеното им здраве. Досега съдът им отхвърляше.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР