Бившият №1 в мъжкия тенис Рафаел Надал каза, че за

...
Бившият №1 в мъжкия тенис Рафаел Надал каза, че за
Коментари Харесай

Рафа Надал няма големи очаквания преди завръщането си

Бившият №1 в мъжкия тенис Рафаел Надал сподели, че за него към момента е " невероятно " да мисли за продобиване на шампионати. Той се приготвя за дълго чаканото си завръщане на шампионата от сериите АТП 250 в Бризбейн, откакто прекара съвсем година отвън игра поради травма на бедрото.

22-кратният първенец от Големия шлем, който се приготвя за Откритото състезание на Австралия идващия месец, получи казуса по време на провалянето си във втория кръг в Мелбърн Парк през януари и не се състезава още веднъж през предишния сезон, откакто претърпя интервенция през юни.

Съперниците на Надал, в това число международният номер едно Новак Джокович, имат вяра, че той ще бъде в най-хубавата си конкурентна форма при завръщането си, само че 37-годишният състезател омаловажи упованията за купата в това, което евентуално ще бъде неговият финален сезон в турнето.

" Невъзможно е да мислим за продобиване на шампионати през днешния ден. Това, което в действителност е допустимо, е да се насладим на завръщането. Не чакам доста... една година без да съм на корта ", сподели Надал пред Australian Associated Press.

Надал ускори тренировките си през последните месеци и се приготвя със международния номер 8 Холгер Рун в тенис центъра на Куинсланд, откакто дойде в Австралия в четвъртък.

Испанецът, който падна до номер 672 в света, сподели, че се усеща доста по-добре от преди година, само че добави, че към момента не може да има дълготрайни цели.

" Не знам по какъв начин ще продължат нещата. Не съм състезател, който се пробва да планува какво може да се случи в кратковременен проект и е по-трудно в междинен интервал от време. Трябва да приема несгодите и че няма да е съвършено, просто пристигам с верния дух всеки ден ", сподели още Надал.

Бризбейн Интернешънъл стартира тази неделя, до момента в който Откритото състезание на Австралия ще се организира в интервала между14 до 28 януари.
 Не се опасява от Джокович? Рафа Надал ще играе на Australian Open
Не се опасява от Джокович? Рафа Надал ще играе на Australian Open

Според самия Надал, сезон 2024 ще бъде финален в кариерата му
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР