Бившият здравен министър Костадин Ангелов е предложен от кандидат-премиера Росен

...
Бившият здравен министър Костадин Ангелов е предложен от кандидат-премиера Росен
Коментари Харесай

Кой е Костадин Ангелов - номиниран за министър на здравеопазването

Бившият здравен министър Костадин Ангелов е препоръчан от кандидат-премиера Росен Желязков още веднъж да оглави Министерството на здравеопазването.

По специалност той е хирург, някогашен шеф на УМБАЛ " Александровска ", професор и министър на опазването на здравето (2020 – 2021) в третото държавно управление на Бойко Борисов. Народен представител в XLV, XLVI и XLVII Народно заседание.
Биография

Костадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 година в Нова Загора . Завършва Медицински университет – град София с магистърски степени по медицина и по публично здраве. През 2015 година приключва магистратура по финанси в Университет за национално и международно стопанство. През 2014 година пази дисертационен труд за придобиване на просветителната и научна степен лекар по научната компетентност хирургия на тематика " Оптимизиране на оперативния метод и лимфната дисекция при заболели с рак на стомаха ". През 2015 година след конкурс е определен за доцент, а през 2020 година – за професор.

Кариерата на Костадин Ангелов стартира в Спешното поделение – Шокова зала към Спешна помощ – град София като лекар-ординатор. През 2006 година постъпва като хирург в УМБАЛ " Александровска " – град София. От 2013 година до избирането му за министър на опазването на здравето през 2020 година е шеф на болничното заведение.

Като учител има изнесени голям брой лекции по хирургия на студенти по медицина, дентална медицина, стажант-лекари, специализанти и докторанти по хирургия. Има редица изявления в български и интернационалните списания, реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация. През 2012 година е приет за " Най-добър учител " на студентите медици от випуск 2012 година, а през 2015 година е почетен с премията " Проф. доктор Парашкев Стоянов " за високи достижения в региона на здравната просвета и преподаване.

Кандидат е за депутат – води листата на ръководещата партия ГЕРБ на изборите за XLV Общински народен съвет (4 април 2021).

Избран и за народен представител за XLVI Общински народен съвет (11 юли 2021).
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР