Бившият защитник на ЦСКА Георги Илиев разаказа интересни неща пред

...
Бившият защитник на ЦСКА Георги Илиев разаказа интересни неща пред
Коментари Харесай

Майкъла: Как ще оставиш Сираков да ти вкара 4 гола, какъв защитник си? Убиваш го и това е...

Бившият бранител на ЦСКА Георги Илиев разаказа забавни неща пред Българска национална телевизия за предишното на " армейците " и се върна обратно във времето, припомняйки си огромни дербита с Левски през 80-те години.

" Аз съм от Банкя и по мое време там имахме само един басейн и едно игрище, тъй че беше или плуване, или футболът. Нямахме и доста развлечения и по тази причина може би се ориентирахме по този начин към спорта, посредством който също така имахме опция да излезем от Банкя и да дойдем в София. Случи се по този начин, че играхме една контрола против Септември (б.р. ЦСКА " Септемврийско знаме " ), в която ние спечелихме с 2:1 и след месец ме поканиха на проби при тях. Играехме на една сгурия, само че всички бяхме обединени от фантазията да стигнем до " Народна войска " (б.р. " Българска войска " ) ", спомня си Майкъла.

В началото на Илиев му е мъчно да се наложи в състава на ЦСКА, а на 21-годишна възраст той получава и тежка травма, която е била на косъм да приключи кариерата му. След контузията си бранителят за малко носи екипа на Сливен преди през 1980-а година да се завърне на " Българска войска, където се трансформира в една от главните фигури в защитата на отбора.
 Ел Маестро: Не мисля, че ще стоим един до различен с треньора на Левски, избирам
Ел Маестро: Не мисля, че ще стоим един до различен с треньора на Левски, избирам " Нетфликс "

" Отиваме в Турция за най-важната част от подготовката ни "

С екипа на " алените " бранителят става троент първенец на България (1980/81, 1981/82 и 1982/83), а също така печели и Купата на България през сезон 1982/83. В допълнение Георги Илиев играе за ЦСКА при знаковите триумфи в Европа над европейските първенци Нотингам Форест и Ливърпул, както и отстраняването на тимове като Реал Сосиедад и Монако.

" Спомням си, че бяхме на лагер в Приморско, когато Паро Никодимов ни сподели: " Какво може да загубите от мача против европейски първенци? Освен да ги биете друго няма какво да стане ". Всички мечтаехме за тези дуели и бяхме доста съществено готови. Физически не отстъпвахме по нищо на европейските тимове, което беше доста значимо ", споделя Георги Илиев.

" Няма нищо по-хубаво от това да биеш и да те поздравят, че си първенец. Най-сладкото нещо. Левски по този начин да те поздравява е още по-сладко - коментираш с сътрудниците, изказваш им състрадание, че те търпят толкоз години да си първи. Наско и Боримиров след това и те го правеха с ЦСКА, когато ни биеха с по 6-7 гола. Може ли Наско четири гола да вкара? Какъв бранител си ти? Със седем гола паднахме от Левски... Убий го тоя Наско, какъвто ще да е, и брат да ми е, доста да го обичам, но не може да ми вкара четири гола и да ми се подиграва на стадиона.

Една година с дузпи бихме Левски, Паро ми даде да удрям дузпа. Не ни даваше на бранителите да бием. Тогава ми даде и я вкарах на Боби Михайлов. С наслаждение му я вкарах. Паро вика: " Това ти е, веднъж ти е задоволително в кариерата ". Викам: " Трябва да ми даваш, до момента в който изпусна ". Ама не можеш да се вредиш. Ради Здравков, Пламен Марков, Цецо Йончев - дузпаджии, не можеш да се докопаш. Само един път се докопах и си свърших работата ", сподели Георги Илиев пред Българска национална телевизия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР