Бившият защитник на Черно море - Димитриос Хантакияс счита гръцкия

...
Бившият защитник на Черно море - Димитриос Хантакияс счита гръцкия
Коментари Харесай

Бивш гръцки защитник на Черно море: Левски ще играе на контраатаки срещу ПАОК

Бившият бранител на Черно море - Димитриос Хантакияс смята гръцкия ПАОК Солун за любимец в идните мачове от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите против Левски, само че също по този начин дефинира " сините " като огромен тим, чиито съществени козове са почитателите и треньорът.

27-годишният централен защитник съобщи в изявление за " sdna.gr ", че чака Левски да играе на контраатаки. Според него подобен би бил проектът на всички български тимове, като изключение прави единствено Лудогорец.

" Левски е доста огромен клуб, подкрепян от извънредно буйна аудитория. На ПАОК няма да му бъде елементарно, само че това е един от най-стойностните тимове в Гърция и считам, че е любимец за класиране напред ", споделя 27-годишният бранител.

" Левски имаше финансови проблеми и няма нито един останал футболист от тези, които преди време бяха съотборници на Янис Каргас. За треньора им Станимир Стоилов пък съм чувал единствено позитивни неща. Той ги взе в миг, в който бяха в долната половина на таблицата, само че освен ги класира в европейските шампионати, а завоюва и купата.

" Да, тяхното състезание е по-слабо от гръцкото, само че сега те са постоянен тим. Предполагам, че ще опитат да измъкнат нещо от ПАОК на контраатаки, какъвто би бил проектът на всички български тимове против този противник. Изключение прави единствено Лудогорец, който обича да управлява играта и нападна от първата минута ".

Хантакияс игра за Черно море през сезон 2019/2020, пристигайки от гръцкия Панетоликос. " Моряците " бяха първият тим зад граница за централния бранител, който в последните две години е състезател на Зира ФК от Азербайджан.

" Чух неприятни неща за българското състезание преди да мина в Черно море. Казаха ми, че терените не са в положително положение, само че аз имах опит от втора дивизия в Гърция, защото бях преотстъпен за шест месеца. Реших да подпиша с Черно море и почтено казано, не видях стадион, на който не може да се играе футбол ", продължава той.

" Между България и Гърция има огромна разлика в отношението на последователите. Там не е толкоз зле, колкото у нас. Да, отново има оспорвани дербита и по този начин нататък, само че най-малко знаеш, че в края на мача няма да отнесеш бутилка в главата. Играх в дуели с огромен залог против тимове като Лудогорец и ЦСКА София, само че не видях във почитателите тази прекаленост и фанатичност, която виждам в Гърция ".

Хантакияс добави, че последователите на Левски са му създали усещане тъкмо с противоположното - не са хулигански прояви, а с любовта си към клуба.

" Проблемите на Левски се появиха, когато заминавах за Азербайджан. Впечатлих се като разбрах, че почитателите събират пари, с цел да заплащат заплатите на футболистите, защото в противоположен случай тимът щеше да се разпадне. Това бе нещо ново за мен. В Гърция надали в миналото ще се случи. Те си избавиха тима от банкрут ", приключва Хантакияс.

Хантакияс е играл два пъти против Левски - при загуба с 0:3 на 15 септември 2019 на " Герена " и при тъждество 2:2 на " Тича " на 22 февруари 2020.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР