Бившият заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли, обвинена в Белгия

...
Бившият заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли, обвинена в Белгия
Коментари Харесай

Ева Кайли остава в ареста още поне една седмица

Бившият заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли, упрекната в Белгия в корупция, ще остане в ареста най-малко до 22 декември, оповестиха белгийски медии, представени от Българска телеграфна агенция. Причината е, че през днешния ден в пандиза, където е въдворена, е имало стачка и не е бил обезпечен транспорт до съда, който трябваше да дефинира мярката й за неотклонение.

Останалите обвинени по случая са съумели да стигнат до правосъдната зала и решенията за тях се чакат по-късно през днешния ден. Европейски медии оповестиха нощес, че Кайли е била преместена от пандиза в Сен-Жил в Брюксел, строен преди близо 140 години, в новоизградения затвор в Харен, където изискванията са надалеч по-добри. Прехвърлянето на арестувани от двата остарели пандиза в белгийската столица към новото оборудване стартира преди дни и Кайли е измежду първите, които получават опция за престой в усъвършенствана среда.

Белгийски медии прецизират, че по следствието за лобизъм и корупция в интерес на Катар са открити над 1,5 милиона евро в брой. Част от пачките, открити в дома на Кайли и в куфар на татко ѝ, са били изтеглени от банка в Белгия. Очаква се тези улики да ускорят следствието, тъй като биха помогнали да се откри кой и от коя сметка е изтеглил средствата.

Както Българска телеграфна агенция заяви, по-рано тази седмица Екологичен потенциал в профил Кайли от заместник-председателското място. Ръководителят на институцията Роберта Мецола съобщи по този мотив, че Европа не е за обмен и настоя отговорните да понесат цялостната тежест на закона.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР