Бившият заместник-министър на правосъдието Мария Павлова Мария Павлова е служебен

...
Бившият заместник-министър на правосъдието Мария Павлова Мария Павлова е служебен
Коментари Харесай

Бившият зам.-министър на правосъдието Мария Павлова е предложена за зам.-главен прокурор

Бившият заместник-министър на правораздаването Мария Павлова  Мария Павлова Мария Павлова е длъжностен министър на правораздаването в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е е препоръчана за заместител на основния прокурор от изпълняващия функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад.. Това оказва се от дневния ред на изключително съвещание на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, което ще се състои през днешния ден.

Мария Павлова  Мария Павлова Мария Павлова е длъжностен министър на правораздаването в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е, която сега е следовател в Националната следствена работа (НСлС), е назначена за заместник-министър на правораздаването в кабинета на служебния министър Крум Зарков на 9 август 2022 година. Тя е била повече от 10 години следовател в Национална следствена служба, а преди този момент и в Столичната следствена работа. Няколко години е работила и като прокурор в Софийската районна прокуратура, предава Българска телеграфна агенция. 

Заемала е длъжността длъжностен министър на правораздаването в интервала 27 януари - 4 май 2017 година. Също по този начин е била заместник–министър на  правосъдието в две служебни държавни управления - от 17 май 2021 до 27 януари 2022 година. 

На днешното съвещание на Прокурорската гилдия ще бъде взето решение за вероятно освобождение на двама досегашни заместници на основния прокурор - Десислава Пиронева и Даниела Машева, и назначението им надлежно като прокурори във Върховната административна прокуратура и Върховната касационна прокуратура, по предложение на Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. - и.ф. основен прокурор. Също по този начин колегията ще се произнесе по молбата на заместник-главния прокурор Красимира Филипова да бъде освободена от поста и назначена във Върховната касационна прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР