Бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев коментира изборите в САЩ, след

...
Бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев коментира изборите в САЩ, след
Коментари Харесай

Експерт посочи огромната грешка на Тръмп и разкри дали ще Демократите ще поиска импийчмънт на президента

Бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев разяснява изборите в Съединени американски щати, след които Демократите за първите път получиха болшинство в Камарата на представителите, и уточни коя е голямата неточност на Тръмп.

Ето какво сподели Керемдчиев в „ Тази заран ” по БТВ:

„ Демократите се сплотиха към ненавистта си към Тръмп, а републиканците го признават за своя водач.

Все отново преди Обама загуби 60 мандата на тези избори, а Тръмп в този момент 20 мандата. Само в четири случая партията на настоящ президент не е губила мандати.

Грешката на Тръмп беше, че вместо да приказва за икономическия напредък, акцентира на мигрантите и кервана, който се доближава до границите. Така той провокира действителна борба и загуби Северните щати за сметка на Южните, като настрои твърдите републиканци против себе си.

Но демократите нямат изявени лица, които да се изправят против Тръмп.

Освен това те плюеха Тръмп и считам, че той реализира частична победа. Мнението на американците за него не се е трансформирало доста след двугодишното му ръководство. На идващите избори след две години той е измежду съвсем сигурните спечелили в конкуренцията.

Дали Демократите могат да задействат импийчмънт на Тръмп? Де юре имат право, само че де факто не може да се случи, защото процедурата ще отнеме една година, а Демократите разполагат единствено с 25, а не с 65 сенатори, които да гласоподават „ за ”. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР