Бившият зам.-председател на парламента и на ДПС Xpиcтo Биcepoв вероятно

...
Бившият зам.-председател на парламента и на ДПС Xpиcтo Биcepoв вероятно
Коментари Харесай

Христо Бисеров е на път да осъди прокуратурата, сметката ще платят данъкоплатците

Бившият зам.-председател на Народното събрание и на Движение за права и свободи Xpиcтo Биcepoв евентуално ще е следващият, който ще осъди прокуратурата да му заплати обезщетение поради оправдателна присъда. Бисеров води дело по Закона за отговорността на страната и искът му против прокуратурата е за 70 000 лева, написа " Сега ".
Очаква се Софийският градски съд скоро да се произнесе като първа инстанция по делото за компенсацията. Доведеният наследник на Бисеров - Ивайло Главинков, разследван дружно с политика, към този момент осъди прокуратурата да му заплати обезщетение за нелегално повдигнатото му обвиняване. Бяха му присъдени 8000 лева от търсените от него 30 000 лева Главинков беше разследван за пране на пари, укриване на налози и нарушаване на банковото законодателство, само че прокуратурата приключи делото му заради липса на доказателства. Обвинението му за нарушавания на банковото законодателство отпадна, защото влезе в действие по-благоприятна редакция на Наказателен кодекс. За разлика от Главинков Христо Бисеров беше пратен на съд, само че оневинен на три инстанции по обвиняванията за неплатени налози за близо 26 000 лева, нарушение на валутния закон с недекларирани покупко-продажби, както и че не е отчел пред Сметната палата пари по сметки в Швейцария. Затова, като се има поради и че той е обществена персона, неговото обезщетение съвсем несъмнено ще е по-голямо.
Информацията на ДАНС за Христо Бисеров изтече през 2013 година, когато прокуратурата, ръководена от Сотир Цацаров, изненадващо разгласи, че ревизира тогавашния зам.-председател на Движение за права и свободи и зам.-председател на Народното събрание по сигнал на организацията за възможни финансови и данъчни закононарушения. Оказа се, че става дума за парични преводи в Македония, Швейцария и Сейшелите.
Сега по подобен метод в средата на май основният прокурор Сотир Цацаров изиска от ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев да даде " без закъснение и с оптималната конкретика " цялата налична информация за недекларирани активи зад граница на хората, заемащи висши обществени длъжности. В тази рубрика влизат близо 6000 души - президент, министри, депутати, магистрати, шефове на организации и комисии, кметове, шефове на Българска народна банка, Национален осигурителен институт, митници, Национална агенция за приходите, ръководители на специфични служби, регионални шефове, управления на политически сили и други Не е ясно за какво основният прокурор се е заинтересувал от този въпрос едвам в края на мандата си. Това обаче е комфортен метод да се " осветлят " хора, за които от дълго време се знае, че разполагат с активи зад граница, само че до момента над тях е имало " чадър ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР