Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев обвини прокуратурата, че са

...
Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев обвини прокуратурата, че са
Коментари Харесай

Александър Манолев: Наложената ми забрана за влизане в САЩ не е свързана с „Магнитски“

Бившият зам.-министър на стопанската система Александър Манолев упрекна прокуратурата, че са подали името му на американските управляващи, без да имат доказателства, че е обвързван с корупционни практики.

По-рано тази година управляващите в Съединени американски щати постановиха на него и още петима българи, и обвързваните с тях търговски сдружения, наказания по Глобалния акт „ Магнитски “. Преди дни Софийският административен съд реши, че Манолев не е в спор на ползи, като по този метод антикорупционната комисия загуби делото против него.

Днес КПКПНПИ съобщи, че ще апелира решението във връзка със градежа на къщата му за посетители, до момента в който е бил в УС на Държавна фирма „ Земеделие “.

„ Вече имам изясненост по какъв начин името ми попадна в американските управляващи – било е подадено от българската прокуратура, с цел да покажат дейната им битка с корупцията. Липсата обаче на доказателства и тук се е оказала огромно ограничаване. Затова и за мен е наложена единствено и само възбрана да влизам на територията на Съединени американски щати. Това ограничаване няма нищо общо със закона Магнитски, както погрешно се тиражира “, написа Манолев.

По думите му той инициирал контакти със Съединени американски щати, с цел да даде всички доказателства по проблема.

„ Притеснява ме единствено политическия напън и желанието на обвинителите да покажат резултат непременно. Ново издание на това виждаме и в днешната позиция на КПКОНПИ, в която преднамерено вадят най-грозните обвинявания по двете каузи против мен, представящи ги като открити обстоятелства “, прецизира Манолев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР