Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев е невинен по обвинение

...
Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев е невинен по обвинение
Коментари Харесай

Съдът оправда бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев за къщата за гости

Бившият зам.-министър на стопанската система Александър Манолев е почтен по обвиняване за приемане на заем от европейски фондове посредством показване на погрешни сведения за изграждане на къща за посетители. Окръжният съд в Благоевград оправда Манолев и дъщерята на детегледачката му Ана Димитрова. Присъдата предстои на обжалване или протестиране в 15-дневен период пред Апелативен съд – София, оповестява „ 24 часа “.

Преди 4 година прокуратурата съобщи на съд Манолев, построил къща за посетители край Сандански със средства от европейски фондове, която съгласно обвиняването по-късно е употребявал като персонална вила в нарушаване на закона.

На Манолев и Ана Димитрова, шеф на компанията, която получава европейски средства в размер на 391 160 лв. за изграждане на къщата, е повдигнато обвиняване за „ показване на погрешни сведения, за приемане на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз. “

Манолев е упрекнат като подстрекател и помощник, а Димитрова – като причинител. През 2013 година тя е кандидатствала за дотация по стратегия „ Развитие на селските региони 2007-2013 “ за създаване на къща за посетители в местността „ Чинар куши “, в региона на гр. Сандански. Сред документите, които Димитрова е подала при кандидатстването си за дотация, е регистрационна карта като аграрни производител, дружно с анкетна карта и формуляр към нея.

В тях е пишело, че са налице учредения за регистрацията й като аграрни производител – контракт за отдаване чартърен на земеделска земя от 01.10.2011 година и стопанисване на лозе с повърхност 9,7 дка в региона на с. Кулата, общ. Петрич. Прокуратурата твърди, че през стопанската 2011/2012 година парцелът не бил стопанисван от нея. Освен това тя е декларирала, че има средства за осъществяване на инвестиция по плана, което към датата на кандидатстването ѝ не е било правилно, твърди държавното обвиняване.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР