Бившият зам.-кмет по строителството Пламен Райчев спечели две дела в

...
Бившият зам.-кмет по строителството Пламен Райчев спечели две дела в
Коментари Харесай

Съдът отмени два акта на Пламен Райчев от АДФИ за Колежа и санирането на 5 блока

Бившият зам.-кмет по строителството Пламен Райчев завоюва две каузи в един ден против Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). Административният съд в Пловдив анулира и двата акта по 5000 лв., които са били наложени на Райчев поради провеждането на две публични поръчки. Макар и двата акта да бяха доказани от Районен съд, по-горната инстанция ги анулира, като решението е дефинитивно.
Прочетете още
Единият от актовете е за публичната поръчка за строителството на стадион „ Христо Ботев “. От държавната финансова ревизия считат, че Райчев като възложител е сложил условието за съществуването на избран личен състав и като индикатор за оценка на офертата, а това дискриминационно изискване и нарушаване на Закон за обществените поръчки.

Същото нарушаване е било сметнато, че е направено и за санирането на 5 блока по „ Региони в напредък “ на  ул. „ Иван Стефанов Гешев “ № 30, регион „ Западен ”; бул. „ България “ №196, регион „ Северен ”; бул. „ България “ № 45, 47, регион „ Северен ”, бул. „ Васил Априлов “ №83-91, регион „ Централен ” и  ул. „ Жеравна “ №1, 3, регион „ Източен ”. Първата позиция за блока в „ Западен ” бе прекъсната, защото компанията се е отказала от контракта, а в следствие бе пусната нова процедура. За въпросната поръчка има и финансова промяна от Управляващия орган за Община Пловдив.

И в двата случая обаче съдът е сметнал, че съществуването на това изискване не е изключено в Закон за обществените поръчки, като то влиза в критериите за доказване на качество при избора на предстоящ реализатор.  И двете решения обаче са подписани с изключително мнение от арбитър Янко Ангелов.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР